Σούπερ Λιγκ 2: Πρόταση για Σούπερ Λιγκ 1 με 18 ομάδες

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η Σούπερ Λιγκ 2, μάλλον βρίσκεται στον δικό της μικρόκοσμο και με ανακοίνωση της προτείνει την αναδιάρθρωση των κατηγοριών και την αύξηση των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας από 14 σε 18.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα αποφασίστηκε η συνέχεια της δεύτερης κατηγορίας ενώ η είδηση προκύπτει μέσα από την επίσημη ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ 2 που αναφέρει ότι θα προτείνει την αναδιάρθρωση των τριών κατηγοριών με σκοπό η πρώτη να πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή 18 ομάδων.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας είναι η εξής:

Ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας, απόντος μόνο του εκπροσώπου της ΠΑΕ Δόξα Δράμας. 

1) Τα μέλη ενημερώθηκαν για τη συνάντηση με τον ΠΣΑΠ, στον οποίο θα αποστείλουν πρόταση να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας.

2) Έγινε ενημέρωση σχετικά με την τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιτροπής SL 2.

3) Αποφασίστηκε η συνέχιση και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020. Ακολούθως ορίστηκε επιτροπή που θα πλαισιώσει το τριμελές προεδρείο της Ένωσης υπό τους κ.κ. Αϊβάζογλου, Κολοκυθά, Μονεμβασιώτη, Ροκάκη και Χριστοβασίλη και θα συναντηθούν με την ΕΠΟ, την ΕΡΤ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να συζητήσουν και να λύσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει για την πραγματοποίηση των πλέι οφ και πλέι άουτ.

4) Αποφασίστηκε η τροποποίηση προκήρυξης και η οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος της Football League, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

5) Αποφασίστηκε να προταθεί στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ ολοκληρωμένη πρόταση αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνει 18 ομάδες στην SL1, 16 στην SL2 και 14 στην FL, χωρίς κανέναν υποβιβασμό σε καμία από τις τρεις κατηγορίες.

6) Ψηφίστηκε ομόφωνα συνεργασία της Super League 2, με το Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την EFL Championship και την ΙΑΣΙΣ ΜΚΟ για το πρόγραμμα «New Youth Football».