“Όταν ο Σαμαράς έφτιαχνε τον τωρινό ΟΦΗ είχε στο μυαλό του την ομάδα του ’87”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το εγκώμιο του Γιάννη Σαμαρά έπλεξε ο Γιάννης Μιχαλήτσος μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 τονίζοντας ότι “το μοντέλο του ΟΦΗ γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα”.

Ο παλαίμαχος αμυντικός του Άρη και του ΟΦΗ με τον οποίο μάλιστα κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο της καριέρας του το 1987 απέναντι στον Ηρακλή μίλησε για το παιχνίδι του Σαββάτου αναλύοντας την ποδοσφαιρική φιλοσοφία που διέπει τον σύλλογο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Μιχαλήτσος στον Athletic Radio 104,2

Για την επανέναρξη των play offs: “Ήταν μια σωστή απόφαση, οι ποδοσφαιριστές κάθισαν για τρεις μήνες. Όση προπόνηση και αν έχει κάνει ένας παίκτης δεν είναι το ίδιο με το να μην έχεις παιχνίδια στα πόδια σου. Πιστεύω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν όλες οι ομάδες είναι ότι οι παίκτες δεν θα έχουν ρυθμό γιατί και υγιείς να είναι όλοι τους, ο ρυθμός είναι που παίζει σημαντικό ρόλο στην παρουσία ενός παίκτη”.

Για το ματς του ΟΦΗ με τον Άρη: “Οι δύο ομάδες έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Ότι δεν είχαν μεγάλες αλλαγές στις ενδεκάδες τους μέσα στην χρονιά και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ομοιογένεια. Είναι δύο ομάδες που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο και προτιμούν να παίξουν επιθετικά. Θέλουν να έχουν την μπάλα στα πόδια τους και δεν παίζουν αμυντικά και για να μην χάσουν αλλά ψάχνουν τον τρόπο για να κερδίσουν”.

Για το πρότζεκτ του ΟΦΗ: “Δικαιώθηκε το πλάνο που έχει ξεκινήσει και πιστεύω πως αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Γιάννη Σαμαρά γιατί αυτός είναι το “κεφάλι” του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο Σαμαράς πέρα από την δική του αξία, έχει συγκεντρώσει δίπλα του παλιούς συμπαίκτες του που γνωρίζουν το ποδόσφαιρο αλλά είναι και καλά παιδιά. Ο ΟΦΗ έχει ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές για το μέλλον. Ήταν τυχερός που βρήκε έναν καλό επενδυτή που δεν μιλάει πολύ, έχει αφήσει την δουλειά στα παιδιά που είναι στην ομάδα και άφησε τον Σαμαρά να την δημιουργήσει όπως πιστεύει εκείνος. Αν δεν υπήρχε ο Σαμαράς στον ΟΦΗ, δεν θα άντεχε ο προπονητής και είναι σημαντικό ότι ο επενδυτής επέλεξε τον Γιάννη για να χτίσει αυτό το οικοδόμημα. Όταν έχεις στον ΟΦΗ ανθρώπους όπως ο Τσινός, ο Νιόπλιας, ο Κωφίδης και για να μην τους πω όλους και ξεχάσω κάποιο παιδί τότε καταλαβαίνεις το τι γίνεται στον ΟΦΗ. Δεν είναι μόνο ότι ήταν πρώην παίκτες του ΟΦΗ αλλά ότι γνωρίζουν και από ποδόσφαιρο”.

Για το ποδοσφαιρικό μοντέλο του ΟΦΗ: “Η λειτουργία του είναι πολύ σωστή και δεν το είχε κάνει καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή όταν πέρυσι ο ΟΦΗ πάλευε να σωθεί και φέτος δημιουργήθηκε μια πολύ καλή ομάδα κάνοντας μια πορεία που την αναγνώρισε όλη η Ελλάδα”.

Για το αν περίμενε ότι ο ΟΦΗ θα πετύχαινε από φέτος τον στόχο της ευρωπαϊκής εξόδου: “Δεν το περίμενα όμως φάνηκε από την αρχή ότι ήταν ένα σοβαρό επιχείρημα. Ο Σαμαράς επέλεξε έναν προπονητή που τον γνώριζε από μικρή ηλικία, είχαν συνεργαστεί και η πρόσληψη του δεν έγινε τυχαία”.

Για τον φετινό Άρη: “Ο Άρης είναι πολύ καλή ομάδα και το έδειξε φέτος όμως δεν έχει λύσεις σε κάποιες θέσεις όπως είναι τα πλάγια μπακ και τα κεντρικά χαφ. Ειδικά τώρα που θα λείπει ο Ματίγια, είναι μια σοβαρή απουσία. Ο Άρης βγήκε δίκαια στην Ευρώπη, και από την στιγμή που δεν υπάρχει άγχος στα play off πιστεύω πως θα δούμε ωραία παιχνίδια. Ο Άρης έχει έναν πιο σημαντικό στόχο που είναι το κύπελλο γιατί στο τέλος μένει ο τίτλος και όχι η πέμπτη ή η έκτη θέση. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι τι ρυθμό θα έχουν οι παίκτες”.

Για το τι ξεχώρισε από τον φετινό ΟΦΗ: “Θυμάμαι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ότι με είχε εκπλήξει η εικόνα του στο πρώτο ημίχρονο γιατί ήταν ιδιαίτερα επιθετικός αλλά και στο δεύτερο που παρότι ισοφαρίστηκε δεν κλείστηκε πίσω αλλά έπαιξε ανοικτά και επιθετικά”.

Για την κατάκτηση του κυπέλλου το 1987 με την φανέλα του ΟΦΗ: “Ένας τίτλος είναι πάντα ένας τίτλος και μένει στην ιστορία. Όπως στον Άρη θυμόμαστε το κύπελλο του 1970, έτσι και στον ΟΦΗ θυμόμαστε το κύπελλο του 1987. Ο ΟΦΗ είχε μια καταπληκτική ομάδα που ήξερε να παίζει μπάλα, πιστεύω πως αυτό το μοντέλο είχε στο μυαλό του ο Γιάννης Σαμαράς και δημιούργησε αυτήν την ομάδα. Ο ΟΦΗ εκείνης της εποχής θα μπορούσε να πάρει ακόμα και πρωτάθλημα όπως πήρε η Λάρισα και στον τελικό δεν κέρδισε απλά τον Ηρακλή αλλά μια ομάδα που ήταν στο ίδιο επίπεδο με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που μάλιστα τον απέκλεισε στα ημιτελικά έχοντας μεγάλους παίκτες όπως οι Χατζηπαναγής, Ζούντμπι, Κωφίδης και Παπαϊωάννου”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook