“Παίκτης – στρατιώτης – τακτικά άγγιζε το τέλειο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ρεπόρτερ του Απόλλωνα Λεμεσού Στέλιος Αναστασίου της ιστοσελίδας kerkida.net σκιαγραφεί στο Gentikoule τον Αντριάν Σαρδινέρο.

Το όνομα του 30χρονου Ισπανού εξτρέμ ήταν άγνωστο στον κόσμο του ΟΦΗ μέχρι την στιγμή που αποκαλύφθηκε η προφορική συμφωνία του με τον σύλλογο. Ο “Σάρδι” (όπως τον λένε στην Κύπρο) θα υπογράψει στον ΟΦΗ για τα επόμενα δύο χρόνια και ο δημοσιογράφος Στέλιος Αναστασίου από την Κύπρο μιλάει στο Gentikoule για τον πρώην ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Λεμεσού.

Ο ρεπόρτερ σε θέματα Απόλλωνα Λεμεσού της ιστοσελίδας kerkida.net περιγράφει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ και λέει αρχικά: “Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή – “στρατιώτη”. Είναι ένας παίκτης που θεωρείται υπερχρήσιμος για κάθε προπονητή. Μπορεί να μην έκανε το “μπαμ” με συνεχόμενες καλές εμφανίσεις αλλά είναι ένας παίκτης που κάνει αθόρυβη δουλειά και ειδικά στο τακτικό κομμάτι άγγιζε το τέλειο. Και αυτό είναι κάτι που κάποιες φορές μπορεί να μην το παρατηρούσε ο κόσμος όμως ο Σαρδινέρο ήταν ο παίκτης που έβαλε σημαντικά γκολ και σε μεγάλους αγώνες όπως με την Έβερτον στο “Γκούντισον Παρκ” αλλά και στο πρωτάθλημα κόντρα στην Ομόνοια και την Ανόρθωση”.

Όσον αφορά την θέση του τονίζει πως “είναι δεξί χαφ όμως μπορεί να παίξει και αριστερά αλλά και πίσω από τον επιθετικό. Στον Απόλλωνα είχε παίξει μέχρι και δεξί μπακ αλλά και ανασταλτικός μέσος. Μπορεί να αγωνιστεί και ως δεύτερος επιθετικός σε κάποια παιχνίδια που θέλουν ειδικές αποστολές από την πλευρά του προπονητή. Ξαναλέω ότι μπορεί στα μάτια του κόσμου να μην κάνει κάποιες φορές το “κλικ” όμως οι προπονητές του ήταν πάντα ικανοποιημένοι από εκείνον. Ήταν ένας παίκτης που έπαιρνε ειδικές εντολές από τους προπονητές του. Δεν είναι τυχαίο γεγονός πως τον χρησιμοποιούσαν όλοι οι προπονητές που πέρασαν από τον Απόλλωνα και μπορεί την περσινή χρονιά να μην βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, ειδικά μετά την μεταγραφή του Γιαννιώτα. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα, πάντα δεχόταν τις αποφάσεις του προπονητή του γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που όταν δεν παίξουν για ένα και δύο παιχνίδια τότε γκρινιάζουν ή ζητούν να φύγουν. Ο Σαρδινέρο δεν το έκανε ποτέ αυτό και όλοι είχαν να λένε τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του”.

Για τα μειονεκτήματα του πρόσθεσε λέγοντας πως “δεν μπορώ να πω ότι είναι χασογκόλης, έχει πολύ καλά τελειώματα, ίσως ένα μειονέκτημα του είναι ότι για την θέση που αγωνίζεται δεν είναι τόσο γρήγορος όσο άλλοι που παίζουν εκεί. Όμως η επιλογή του από τον ΟΦΗ δεν είναι τυχαία, ο Περικλής Παπαπαναγής τον γνωρίζει άριστα και δεν τον επέλεξαν στην ομάδα χωρίς να γνωρίζουν τι ποδοσφαιριστής είναι”.

Παράλληλα, ο Στέλιος Αναστασίου επισημαίνει ότι “ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για τον Σαρδινέρο είναι ότι έπαιζε σε μια ομάδα που είχε πάντα πρωταγωνιστικούς στόχους και γνωρίζει τι σημαίνει πίεση. Ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα που διεκδικεί στην Κύπρο όλους τους τίτλους, τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο και ο Σαρδινέρο ήταν πάντα βασικό στέλεχος. Ήταν από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές που δεν έβγαλε τραυματισμούς και οι πολλές συμμετοχές του όλα αυτά τα χρόνια δείχνουν έναν παίκτη που ήταν συνεπής. Μπορεί ο Σαρδινέρο να μην ανήκε στην κατηγορία των ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα αλλά πάντα έδινε το 100% και ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι με τα γκολ του έφερε και αρκετά χρήματα στην ομάδα σκοράροντας σε ευρωπαϊκά παιχνίδια όπως εκείνα κόντρα στην Έβερτον, την Λυών και την Σάμροκ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook