Ο ΟΦΗ το μαχαίρι, ο Μεγιάδο το καρπούζι

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η υπόθεση παραμονής του Αργεντινού μέσου δεν είναι τόσο πολύπλοκη όσο φαίνεται και τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. To Gentikoule καταγράφει όλα τα δεδομένα και γιατί υπήρξε το μπέρδεμα του buy out με το δολάριο και το ευρώ.

Το θέμα παραμονής του Μιγκέλ Μεγιάδο αργά ή γρήγορα θα γινόταν ένα μίνι – σήριαλ. Βέβαια, η προϊστορία μας έχει δείξει πως ο ΟΦΗ δεν έχει επιτρέψει να μετατραπεί σε σήριαλ η υπόθεση παραμονής ή αγοράς ενός ποδοσφαιριστή. Τα περσινά παραδείγματα των Μεγιάδο, Φερέιρα και του Νέιρα έδειξαν τον δρόμο για το πως κινείται η ομάδα. Ο ΟΦΗ έχει ένα καθορισμένο μπάτζετ και έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας. Οικονομικά δεν πρόκειται να προχωρήσει ποτέ σε σπατάλες, αγωνιστικά αυτούς που θέλει να τους κρατήσει, τους κράτησε. Απλά, μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο ένα καλοκαίρι πριν για να δούμε πως οι υποθέσεις ανανεώσεων κράτησαν λίγο.

Η χθεσινή αποκάλυψη των Αργεντινών για την υπόθεση του Μεγιάδο δεν μας έκαναν σοφότερους. Η Τσακαρίτα είναι στα όρια της χρεοκοπίας, αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος της Αργεντινής και έχει ανάγκη από ρευστό. Προφανώς και μια ομάδα όταν έχει ανάγκη από χρήματα θα προσπαθήσει να αποσπάσει όσα περισσότερα γίνεται. O σύλλογος της Αργεντινής αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος, είναι ένας σύλλογος που βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση και βλέπει τα χρήματα της ρήτρας του Μεγιάδο ως σανίδα σωτηρίας.

Πράγματι ο ΟΦΗ έριξε πέρυσι το buy out του Μιγκέλ Μεγιάδο στο 50% και από εκεί που κόστιζε 500.000 ευρώ, πλέον η τιμή έπεσε στις 250.000 ευρώ. Η χθεσινή αναφορά των Αργεντινών αφορούσε το ποσό της ρήτρας σε δολάρια αναφέροντας το ποσό των 300.000 ευρώ που ισοδυναμούν σε 260.000 ευρώ. Δεν άλλαξε κάτι σε ότι έχει να κάνει με την τιμή αγοράς του Μιγκέλ Μεγιάδο. Βεβαίως, ο ΟΦΗ ορθά διαπραγματεύεται την τιμή αγοράς του Μιγκέλ Μεγιάδο αφού πάντα όταν υπάρχουν συζητήσεις με ομάδες της Ν. Αμερικής, είναι από εκείνες που προσπαθούν να βγάλουν από την μύγα, ξύγκι.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Μιγκέλ Μεγιάδο έχει δεχτεί πρόταση από τον ΟΦΗ με αυξημένες αποδοχές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κάτι που αποτελεί και μια επιβράβευση καθώς ο Αργεντινός, παρότι και τις δύο χρόνιες του στην ομάδα έμεινε εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποτέλεσε τον πυλώνα της μεσαίας γραμμής και η παρουσία του, απολύτως δίκαια, τον κατέταξε ανάμεσα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές, στην θέση του, που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η πρόταση του ΟΦΗ στον Μιγκέλ Μεγιάδο είναι τέτοια που ο Αργεντινός δεν μπορεί να αρνηθεί. Άλλωστε και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά πόσο πολύ εξελίχθηκε ως ποδοσφαιριστής στο Ηράκλειο ανεβάζοντας τις μετοχές του σε πολύ μεγάλο βαθμό ερχόμενος για πρώτη φορά στην Ευρώπη μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας στην Τσακαρίτα που βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στο πρωτάθλημα της Αργεντινής.