Καραΐσκος: “Μου έσπασε το αμάξι ο Αλέφαντος επειδή δεν χτύπησα ένα πέναλτι – έκανε ακόμα πιο μεγάλο τον ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Βασίλης Καραΐσκος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 περιγράφοντας αρκετές σπαρταριστές ιστορίες από την συνύπαρξη του με το Νίκο Αλέφαντο στον ΟΦΗ.

“Όσα χρόνια ήταν στο Ηράκλειο ήμουν μαζί του συνέχεια και εγώ. Η μεταγραφή μου στον ΟΦΗ έγινε λόγω του Αλέφαντου που με πίεζε και με κυνηγούσε, τότε ήμουν νέος 24-25 χρονών, ήρθαμε μαζί με τον Βλάχο και τον Ρέλλη και για την εποχή ήταν πολύ καλές μεταγραφές για την ομάδα. Και ήταν και εποχή που τότε πλήρωναν από το Ηράκλειο και όχι από πάνω, καταλαβαίνετε το τι εννοώ” ήταν τα λόγια του Βασίλη Καραΐσκου αρχικά στον Athletic Radio 104,2 μιλώντας για το Νίκο Αλέφαντο.

Στην συνέχεια ο Βασίλης Καραΐσκος αναφέρθηκε στην συνεργασία του με το Νίκο Αλέφαντο και τις πρώτες τους, κοινές, εικόνες από τον ΟΦΗ: “Αν δεν ήταν ο Αλέφαντος, δεν πιστεύω πως θα ερχόμουν ποτέ στον ΟΦΗ. Είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες, θεωρούσα πως η Κρήτη ήταν μακρυά αλλά μου άρεσε πολύ η θέρμη που είχαν οι φίλαθλοι της ομάδας. Βλέπω καμία φορά παλιά παιχνίδια στην ΕΡΤ και πιστεύω πως η νεολαία που δεν μας πρόλαβε, ειδικά την ομάδα του ’76, μας αδικεί. Εκείνα τα χρόνια έδειχναν μόνο ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ. Ο παλμός που είδα την πρώτη χρονιά δεν περιγράφεται. Ο Αλέφαντος ήταν πολύ καλός προπονητής και τον χαλούσαν κάποια άλλα πράγματα. Πάντα όμως είχε μεγαλύτερο κίνητρο όταν παίζαμε με τους “μεγάλους”. Ήθελε να κερδίζει πάντα αλλά ένα παραπάνω αυτούς τους αντιπάλους. Αν χάναμε από τον Πανσερραϊκό δεν κοιμόταν για μια εβδομάδα. Μέναμε μαζί στο ξενοδοχείο “Ντομένικο” και μου μιλούσε όλη την ώρα για την μπάλα, σε σημείο που με κούραζε”.

Για την παρουσία του Νίκου Αλέφαντου στον ΟΦΗ: “Πρέπει να γράψω δύο βιβλία όχι ένα για να περιγράψω όλα όσα έζησα μαζί του”.

Για το περιστατικό που του έσπασε το αυτοκίνητο: “Εκείνη την περίοδο ήμουν σε δαιμωνιώδη φόρμα. Είχα χτυπήσει στο “Καραϊσκάκη” σε ένα παιχνίδι με τον Εθνικό και βγήκα έξω με ράμματα και έπαθα και θλάση. Παίζαμε στην συνέχεια με τον ΠΑΟΚ, εγώ έπαιζα τραυματίας, εγώ εκτελούσα πέναλτι αλλά ήξερα ότι το ίδιο καλά εκτελεί και ο Άρης Βασιλείου. Κερδίζουμε πέναλτι, μου λέει ο Αλέφαντος να το χτυπήσω, του λέω βάλε τον Άρη γιατί είμαι τραυματίας. Το χτυπάει ο Άρης, πάει δοκάρι και έξω, ε το ίδιο βράδυ ήρθε και μου έσπασε το αυτοκίνητο”.

Ακόμα τονίζει ότι “ο Αλέφαντος έκανε ακόμα πιο μεγάλο τον ΟΦΗ. Έζησα προπονητές που με πίεζαν, ζητούσε τόσα πολλά από εμένα, ήταν πρωτοπόρος και τον αγάπησαν πάρα πολλοί στο Ηράκλειο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook