Παυλόπουλος στον Athletic Radio 104,2: “Ο ΟΦΗ πάει με σταθερά βήματα, οι ομάδες χτίζονται λιθαράκι-λιθαράκι”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Κώστας Παυλόπουλος βρέθηκε ξανά στο αγαπημένο του Ηράκλειο παρακολουθώντας από κοντά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 έστειλε λαμπρό μήνυμα για το μέλλον του ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Παυλόπουλος στον Athletic Radio 104,2

Για την παρουσία του ΟΦΗ στα play offs: “Προ κορονοϊού η ομάδα είχε φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο, έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο και κέρδιζε. Λόγω της κατάστασης που υπάρχει, όχι μόνο ο ΟΦΗ αλλά και όλες οι ομάδες έχουν επηρεαστεί από τα πάντα. Ότι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο, έχει πέσει αρκετά. Βλέπεις ένα παιχνίδι μετά από τόσο μεγάλη αποχή και αντιλαμβάνεσαι πως δεν είναι όλα ίδια”.

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: “Ήταν ένα μοιρασμένο παιχνίδι, το πρώτο ανήκε σε εμάς, το δεύτερο στον Παναθηναϊκό. Θεωρώ πως το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Δεν μπορούσες να καταλάβεις ποια ομάδα υπερείχε έναντι της άλλης. Ο ΟΦΗ είχε ένα πολύ καλό ξεκίνημα, είχε πάθος και σε δύναμη και θα έλεγα σε όλο το πρώτο ημίχρονο, όχι μόνο στα πρώτα 20 – 30 λεπτά”.

Για την εικόνα που παρουσιάζει ο ΟΦΗ: “Το λέω ξανά πως προ κορονοϊού ο ΟΦΗ είχε φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο, όλη η Ελλάδα είχε νιώσει έκπληξη με την διάρκεια που είχε η ομάδα και με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε. Όση ατομική προπόνηση και να κάνει ένας παίκτης, δεν μπορείς να φτάσεις στο επίπεδο που βρισκόσουν πριν. Τα παιδιά είναι δικαιολογημένα, αυτήν την εποχή δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Ότι μπορούσαν να κάνουν, το έκαναν. Όλες οι ομάδες παρουσιάζουν, πάνω κάτω, τα ίδια προβλήματα. Όταν απέχεις και επιστρέφεις στην δράση τότε οι τραυματισμοί είναι και πολλοί αλλά και δικαιολογημένοι. Δεν καταλαβαίνω αν υπάρχει γκρίνια για την απόδοση της ομάδας, η χρονιά είναι πετυχημένη”.

Για το πλάνο που ακολουθούν στον ΟΦΗ: “Το πλάνο και τα βήματα που γίνονται είναι συγκεκριμένα. Είχε τεθεί εξαρχής από την πρώτη μέρα, πέρυσι και πρόπερσι στόχος ήταν να σωθεί η ομάδα, λέγαμε όλοι πως πρέπει να κάνουμε μια καλη πορεία. Η φετινή πορεία δεν ήταν μόνο καλή πορεία αλλά είχε εξαιρετικό αποτέλεσμα. Όλα τα πράγματα γίνονται όπως έχουν σχεδιαστεί, οπότε εκεί που λέγαμε “να σωθεί η ομάδα”, είδαμε ότι φέτος κατάφερε να μπει στα play offs”.

Για την φιλοσοφία του ΟΦΗ: “Το σκεπτικό όλων μας και η θέληση όλων είναι με υψηλές απαιτήσεις. Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Από εκεί που παλεύαμε για την σωτηρία, θέλει υπομονή και προσεγμένες κινήσεις. Δεν γίνεται να πετάμε χρήματα ασύστολα. Θέλει σωστή διαχείριση, από την αρχή τα παιδιά είχαν πει πως η ομάδα θα κάνει αργά και σταθερά βήματα, έχουμε δει πολλές φορές τι έπαθε ο ΟΦΗ στο παρελθόν και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ξανά. Εγώ καταλαβαίνω τον κόσμο, όλοι μας και εγώ μαζί του θέλουμε να βλέπουμε την ομάδα στην πρώτη και την δεύτερη θέση. Οι ομάδες δεν χτίζονται, δεν τις αγοράζεις και τις χτίζεις λιθαράκι – λιθαράκι. Υπάρχει μια τρομερή κατάσταση στον ΟΦΗ, με λυμένα προβλήματα και ένα συγκεκριμένο πλάνο. Εγώ βλέπω στον ΟΦΗ μια φανταστική κατάσταση που με κάνει να ζηλεύω”.

Για την συμμετοχή του ΟΦΗ στην Ευρώπη: “Ποιος περίμενε στην αρχή ότι θα βγαίναμε Ευρώπη; Τους 10 να ρωτούσες, οι 9 θα σου έλεγαν όχι. Επειδή εντός της ομάδας δεν υπάρχει πίεση και άγχος, αυτό λειτουργεί υπέρ του ποδοσφαιρικού τμήματος. Δεν μπορείς να λειτουργήσεις κάτω από άγχος και στρες. Όλοι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, πως θα το κάνουν και τότε είναι εύκολο γιατί γνωρίζεις τον τρόπο. Το θέμα είναι όταν δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και αφήνεις στην τύχη κάποια πράγματα. Βέβαια, το κατανοώ πως υπάρχει πίεση γιατί η ομάδα έχει χιλιάδες κόσμο, είναι φυσιολογικό να λαχταράει και εκείνος κάποια πράγματα πιο γρήγορα. Όμως αν αναλογιστείς τι λέγαμε πέρυσι και που είμαστε σήμερα, τότε εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε τα βήματα προόδου του ΟΦΗ”.

Για τον Γιώργο Σίμο: “Η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο και αυτό ξεκινάει από τον προπονητή. Υπάρχει στον πάγκο ένα πολύ αξιόλογο παιδί και στην ομάδα μέσα λειτουργεί με αγάπη, ομοιογένεια και αυτό βγαίνει σε ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Δεν θα εστιάσω σε παίκτες, όλη η ομάδα έπαιζε καλά και αυτό είναι σημαντικό. Το τι πρέπει να γίνει για να πάει ο ΟΦΗ ένα σκαλί παραπάνω, το ξέρουν καλύτερα οι άνθρωποι του ΟΦΗ. Μπορείς να φέρεις πολλούς παίκτες αλλά το θέμα είναι τι πρέπει να γίνει σωστά για να ανεβούμε επίπεδο”.

Για το διαφορετικό, σε σχέση με την Ελλάδα, που παρουσιάζει ο ΟΦΗ: “Στην Ελλάδα το λογικό, το θεωρούμε παράλογο. Ο ΟΦΗ κάνει τα φυσιολογικά πράγματα, άσχετα ότι εδώ θεωρείται περίεργο. Είναι κανονικότητα να σκέφτεται μια ομάδα με υγεία. Εδώ ο ΟΦΗ λειτουργεί λογικά και ορισμένοι το βρίσκουν παράλογο. Οι άνθρωποι που είναι στον ΟΦΗ αποφασίζουν με αγάπη, υγεία και ήθος, Στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν αρχίσει και το παίρνουν χαμπάρι και μπορώ να σας πω πως επειδή μένω στην Βόρεια Ελλάδα, αρχίζει και συζητείται η φιλοσοφία της ομάδας. Όσο περισσότερο δουν οι υπόλοιποι την φιλοσοφία του ΟΦΗ, τόσο περισσότερο θα το ευχαριστηθεί και το ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Για την απουσία του κόσμου και την πρόταση του ΟΦΗ: “Είναι απελπισία να βλέπεις παιχνίδια σε άδεια γήπεδα. Το να γίνεται ένα παιχνίδι χωρίς κόσμο είναι σαν να παίζουν οι ηθοποιοί σε ένα άδειο θέατρο. Δεν τους βλέπει κανένας και αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν διαφορά με ένα απλό φιλικό που κάναμε στο “Βαρδινογιάννειο. Η πρόταση του ΟΦΗ ήταν πολύ σωστή γιατί το ποδόσφαιρο είναι συνέχεια της καθημερινότητας μας. Η απόφαση που πάρθηκε για να μην είναι ο κόσμος στις εξέδρες είναι παράδοξη. Έπρεπε να γίνει δεκτή και εγώ το Σάββατο απελπίστηκα που βρέθηκα στο γήπεδο και ήταν άδειο, δεν μου άρεσε καθόλου αυτή η εικόνα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook