Bαγιέμπαχ Σακόρ: Black Diamond

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ήρθε πριν από 18 μήνες, μπορεί να άργησε να βρει τα πατήματα του αλλά μέσα στο καλοκαίρι δείχνει την τεράστια κλάση που διαθέτει ως ποδοσφαιριστής.

Ο Βαγιέμπαχ Σακόρ είναι ξεκάθαρα ο mvp του ΟΦΗ στα play offs. Δεν είναι τα δύο γκολ που έχει πετύχει κόντρα σε Άρη, Ολυμπιακό αλλά ότι όσο περνάει ο καιρός παρουσιάζει μια τόσο πληθωρική εικόνα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη από κανέναν. Ο Νορβηγός, κόντρα στις ατυχίες που τον χτύπησαν με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα με τον Βόλο, αποδεικνύει πως όσο περνάει ο καιρός γίνεται και καλύτερος.

Με λίγα λόγια συνεχίζει με φόρα από εκεί που σταμάτησε τον περασμένο Γενάρη όταν και τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο. Η παρουσία του κόντρα στον Ολυμπιακό στο παιχνίδι του Φαλήρου είναι για να πάρει μεταγραφή. Παίζοντας ως αριστερός εσωτερικός μέσος στον ρόμβο του Σιμου έκανε τα πάντα: Μάρκαρε, δημιουργούσε, κρατούσε μπάλα και σκόραρε. Η πληθωρική παρουσία του στην μεσαία γραμμή, ο διασκελισμός του και τα φυσικά του προσόντα που τον βοηθούν αφάνταστα σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνική κατάρτιση που τον διακρίνει, τον κάνουν να είναι παίκτης που κρίνεται απαραίτητος.

Ο Νορβηγός μέσος που βρέθηκε από πολύ νωρίς μέσα στα φώτα της δημοσιότητας όταν και μετακόμισε στο Τορίνο, σε μικρή ηλικία, για λογαριασμό της Γιουβέντους ήθελε χρόνο για να προσαρμοστεί όταν άφηνε την Σουηδία για να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΟΦΗ.

Με την εκκίνηση της περιόδου 2020 – 2021 να απέχει λίγες εβδομάδες, ο Σακόρ μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τον ΟΦΗ και το καλοκαίρι δεν αποκλείεται να φέρει εξελίξεις. Άλλωστε, είναι δεδομένο πως ένας παίκτης με το βιογραφικό, την ηλικία και τα προσόντα του Νορβηγού δεν θα περάσει απαρατήρητος. Κατά συνέπεια, ο ΟΦΗ έχει μπροστά του τις δύο, μοναδικές, επιλογές. Είτε να προχωρήσει σε επέκταση του συμβολαίου του που ολοκληρώνεται του χρόνου γιατί ο Νορβηγός θα έχει το δικαίωμα από 1 Ιανουαρίου 2021 να συμφωνήσει με άλλη ομάδα, είτε να προχωρήσει στην πώληση του και να μην ρισκάρει να χάσει τον παίκτη χωρίς να εισπράξει καθόλου χρήματα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook