“Τα παιδιά έκαναν κατάθεση καρδιάς, μας ταιριάζει το 5-4-1”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο τεχνικός του ΟΦΗ μιλώντας στην συνέντευξη τύπου του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στάθηκε στην αυταπάρνηση των παικτών του αλλά και στην αλλαγή συστήματος που καθιερώνεται στα δύο τελευταία παιχνίδια.

Aναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σίμος

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: “Δύο διαφορετικά ημίχρονα. Ένα πρώτο που μπήκαμε πολύ δυναμικά, με μεγάλη αυτοπεποίθηση, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε κόντρα στην ροή αλλά είχαμε εκπληκτική αντίδραση και στο πρώτο ημίχρονο είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε κάνει. Στο δεύτερο, μετά την αποβολή, είχαμε διαφορετική εικόνα και δεν θέλουμε να παίζουμε έτσι όμως αυτό είναι το άθλημα. Οι παίκτες έκαναν κατάθεση καρδιάς και αυτή η κατάθεση θα μπορούσε να μας δώσει το ματς. Αυτό που κρατάμε είναι η αυταπάρνηση, το έχουν δείξει όλη την χρονιά και το έκαναν και σήμερα”.

Για την φάση με το Νέιρα στο 97′: “Σίγουρα, θα ήταν κόντρα στην ροή του παιχνιδιού γιατί ο ΠΑΟΚ μας πίεζε στα τελευταία 30 λεπτά αλλά θα ήταν και μια δικαίωση για την προσπάθεια των παικτών. Κρατάμε τον βαθμό”.

Για το 5-4-1: “Είναι ένας σχηματισμός που οδηγηθήκαμε εκεί γιατί ο Βαζ είναι ο μοναδικός, διαθέσιμος, εξτρέμ στην ομάδα. Προσπαθήσαμε να βρούμε έναν σχηματισμό με τα χαρακτηριστικά των παιδιών αλλά από την άλλη είναι μια καλή εναλλακτική για το μέλλον, μας ταιριάζει και μας αρέσει”.

Για τις 7 αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό: “Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε τους παίκτες μας. Διαθέτουμε ένα ρόστερ που όλοι έχουν μέσα ένα ρόλο και είναι εδώ όποιος και αν χρειαστούμε. Να τους δώσω συγχαρητήρια γιατί οι μέρες είναι πολύ λίγες και θα παίξουμε 5 αγώνες σε δύο εβδομάδες και είναι αρκετοί και είναι κόντρα στην ρουτίνα των χρόνων και πρέπει να προστατεύσουμε τους παίκτες μας όσο περισσότερο γίνεται”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook