15 αλλαγές σε δύο παιχνίδια και ο ΟΦΗ έπαιξε σαν να αγωνίστηκαν οι ίδιοι!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ είναι η μοναδική ομάδα που κάνει ροτέισον στα play offs με τους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Σίμου να δείχνουν τρομερή προσαρμογή στο 5-4-1.

Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά και αυτή που καταγράφει το Gentikoule, παραλίγο να περάσει στα ψιλά. Από το παιχνίδι του προηγούμενου Σαββάτου κόντρα στον Παναθηναϊκό μέχρι και το προχθεσινό κόντρα στον  ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Σιμος προχώρησε σε 15 αλλαγές στην ενδεκάδα του ΟΦΗ: 8 στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό σε σχέση με εκείνο με τον Παναθηναϊκό και 7 σε αυτό με τον ΠΑΟΚ σε σχέση με εκείνο του Φαλήρου.

Με Παναθηναϊκό: Γουάλι, Κοροβέσης, Μπράουν, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Νέιρα, Μεγιάδο, Ναμπί, Σεμέντο, Φιγκεϊρέντο, Βαζ.

Με Ολυμπιακό: Σωτηρίου, Κοροβέσης, Βαφέας, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Δεληγιαννίδης, Σακόρ, Ζοάο Βίκτορ, Σταΐκος, Ναμπί, Μάνος.

Με ΠΑΟΚ: Γουάλι, Κουτρουμπής, Νέιρα, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Φιγκεϊρέντο, Βαζ, Σταΐκος, Μεγιάδο, Κοροβέσης, Μπράουν.

*Με έντονα γράμματα οι παίκτες που μπήκαν στην ενδεκάδα ενώ στο προηγούμενο δεν αγωνίστηκαν.

Τι δείχνει το παραπάνω στοιχείο; Είναι εντυπωσιακό πως παρότι ο Σίμος προχώρησε σε 15 αλλαγές συνολικά στα δύο τελευταία παιχνίδια, οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ έδειξαν τόσο μεγάλη προσαρμογή στο πλάνο και το σχέδιο του προπονητή τους που μέσα στο γήπεδο το γκρουπ παρουσίασε μια εικόνα που έδειχνε το αντίθετο: Πως ο ΟΦΗ είναι μια καλοδουλεμένη μηχανή που η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις βγαίνει στο ματς με τόσο μεγάλη ένταση που ακόμα και οι αντίπαλοι προπονητές πιάνονται στον ύπνο. Ο ΟΦΗ του πρώτου ημιχρόνου, ενδεχομένως να είναι και ο καλύτερος που είδαμε στην φετινή σεζόν με συνεχές passing game, συνεχές πρέσινγκ στην μεσαία γραμμή ενώ η υπεραρυθμία που δημιουργούνταν στον άξονα με το σχήμα σε “διαμάντι” από τον Σίμο είχε ως αποτέλεσμα τους χαφ του ΠΑΟΚ να είναι συνεχώς ένα κλικ πίσω.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook