Το θέμα είναι να μπουν να παίξουν με την φωτιά

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Σίμος θα μπορούσε να βάλει τον 21χρονο στόπερ σε ένα πιο βατό ματς από το να αντιμετωπίσει τον Λιβάγια, τον Μάνταλο και τον Ολιβέιρα. Δεν το έκανε και σωστά τον έριξε στα βαθιά γιατί μόνο έτσι θα βγουν κέρδη για τους νέους παίκτες.

Κόντρα στην ΑΕΚ ο Περδίκης κατέγραψε την πρώτη συμμετοχή του με την φανέλα του ΟΦΗ και το βράδυ της 8ης Ιουλίου θα το θυμάται για πάντα μιας και έγινε το επίσημο ντεμπούτο του με τα “ασπρόμαυρα”. Η απειρία έπαιξε ρόλο όμως και αυτό το στοιχείο είναι μέσα στο παιχνίδι. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, ένας νεαρός ποδοσφαιριστής θα μάθει μέσα από τα λάθη του και μέσα από αυτά θα γίνει καλύτερος. Η συνολική παρουσία του Περδίκη έδειξε πως, τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση έχει ποδοσφαιρικό θράσος. Δεν έδειξε “μαρμαρωμένος” μετά το γκολ του Ολιβέιρα, ούτε κρύφτηκε μέσα στο γήπεδο για να μην πηγαίνει η μπάλα στα πόδια του. Πήρε πρωτοβουλίες, ανέβασε την ομάδα στο γήπεδο, έδειξε καλά στοιχεία με την μπάλα, είχε καλή συνεργασία με τον Γιαννούλη που τον καθοδηγούσε σωστά και η πρώτη συμμετοχή του έγινε στο κατάλληλο παιχνίδι. Κόντρα σε μερικούς από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Σίμος ορθά έπραξε και τον έριξε στο ματς με την ΑΕΚ.

Όπως το ίδιο είχε κάνει και ο Ρικάρντο Σα Πίντο όταν έριξε στο γήπεδο τον Ροβίθη ενώ δύο χρόνια πριν έπαιζε στην Γ’ Εθνική με τον Βύζαντα Μεγάρων και ο Πορτογάλος δικαιώθηκε απόλυτα. Όπως το ίδιο έκανε ο Σα Πίντο με τον Δαμιανάκη δίνοντας του φανέλα βασικού στο παιχνίδι κυπέλλου με την Καλλονή ενώ είχε γίνει επαγγελματίας μερικούς μήνες νωρίτερα. Παραδείγματα υπάρχουν άπειρα τα οποία μπορούμε να παραθέσουμε.

Το ίδιο πράττει ο Δώνης στον Παναθηναϊκό, το ίδιο έκανε και ο Φερέιρα ρίχνοντας στα βαθιά τόσο τον Τζόλη, όσο και τον Μιχαηλίδη. Και δεν τους έβαλε κόντρα στον Βόλο ή τον Παναιτωλικό αλλά σε ντέρμπι. Όπως και ο Σίμος τον έβαλε στο ματς με την ΑΕΚ.

Γιατί αν δεν παίξουν με την φωτιά, τώρα, πότε θα γίνει αυτό;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook