Φιγκεϊρέντο: “Ο πατέρας μου με παίρνει μετά από κάθε ματς και μου λέει τι έκανα σωστά και τι λάθος”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Ζοάο Φιγκεϊρέντο μίλησε στην ιστοσελίδα uol.com.br της Βραζιλίας και αναφέρθηκε στις φετινές επιδόσεις του με τον ΟΦΗ.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός με την μεταγραφή του από την Λιθουανία και την Ζαλγκίρις Κάουνας έκανε το βήμα παραπάνω ερχόμενος στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ έχοντας καταφέρει να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της ομάδας με 10 γκολ. Ο Φιγκεϊρέντο μετά και το γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΟΚ έφτασε σε διψήφιο αριθμό τερμάτων και μιλώντας στην ιστοσελίδα της πατρίδας του αναφέρθηκε στην παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα “προσαρμόστηκα γρήγορα στην Ευρώπη και θέλω να κάνω καριέρα εδώ, δεν σκέφτομαι να επιστρέψω στην Βραζιλία παρά μόνο όταν μεγαλώσω αρκετά”. 

Ο Ζοάο Φιγκεϊρέντο αποκαλύπτει πως κατέληξε στην θέση του επιθετικού με τον Ροτζέριο Μικάλε, προπονητή της Εθνικής Βραζιλίας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, να τον ανακαλύπτει στα τμήματα υποδομής της Ατλέτικο Μινέιρο: “Πήγαμε σε διεθνή τουρνουά στην Ολλανδία και την Γερμανία με τον Μικάλε όπου στην ομάδα είχαμε μόνο έναν επιθετικό. Εγώ αγωνιζόμουν στην θέση “10” και ο επιθετικός που είχαμε τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι. Τότε ο Μικάλε με χρησιμοποίησε στην θέση του επιθετικού και βγήκα πρώτος σκόρερ στο τουρνουά. Από εκεί και μετά αγωνίζομαι στην θέση του επιθετικού”.

Παράλληλα, ο πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ αναφέρεται και στον πατέρα του λέγοντας πως “ο πατέρας μου έπαιξε ποδόσφαιρο αλλά δεν έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής γιατί έπρεπε να σταματήσει. Ήταν ο μεγαλύτερος γιος και έπρεπε να δουλέψει ενώ είχε και έναν τραυματισμό. Κάθε μέρα, μετά το παιχνίδι μου τηλεφωνή και μου λέει τι έκανα σωστά και τι λάθος”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook