“Πέταξε” στα σκουπίδια την 5η θέση μετά το χειρότερο 45λεπτο της χρονιάς

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ έκανε το χειρότερο πρώτο ημίχρονο της χρονιάς και δεν αρκούσε το δεύτερο όπου έχασε πέναλτι, είχε δοκάρι και τον Κουέστα να κρατάει το 0-1 και τη νίκη του Άρη.

Ο Σίμος άλλαξε διάταξη σε σχέση με τα τρία προηγούμενα παιχνίδια παρατάσσοντας τον ΟΦΗ με 4-3-3: Ο Γουάλι ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τετράδα στην άμυνα αποτελούσαν (από τα δεξιά στα αριστερά) οι Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης).
Μεγιάδο, Ναμπί, Νέιρα και Στάικος στα χαφ με τον Αργεντινό να κινείται και προς τα δεξιά με τους Βαζ, Φιγκεϊρέντο να αγωνίζονται αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης του ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε επιθετικά όμως στο πρώτο δεκάλεπτο παρότι έφτανε σχετικά εύκολα έξω από την περιοχή του Άρη, έδειχνε επιπολαιότητα ενώ οι παίκτες του Ένινγκ ήθελαν να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση στηριζόμενοι στην ταχύτητα των Φετφατζίδη, Μαντσίνι και Μπρούνο Γκάμα. Σε μια πολύ ωραία αντεπίθεση, οι παίκτες του Άρη άλλαξαν ταχύτατα την μπάλα και με τελικό αποδέκτη τον Φετφατζίδη άνοιξαν το σκορ στο 13′ κάνοντας το 0-1.

Η εικόνα του ΟΦΗ στην συνέχεια του αγώνα ήταν απαράδεκτη. Χωρίς καμία έμπνευση στο παιχνίδι του, με τον Νέιρα να είναι παροπλισμένος στην δεξιά πλευρά και να μην γίνεται απειλητικός, Ναμπί και Βαζ να κρατούν την μπάλα περισσότερο από ότι έπρεπε και τον Άρη να είναι φωτιά στις αντεπιθέσεις βγάζοντας κλασσικές ευκαιρίες για να πετύχει και άλλο γκολ. Το πρώτο 45λεπτο πέρασε σαν… νεράκι, με τον ΟΦΗ να πραγματοποιεί την χειρότερη εμφάνιση του στην φετινή σεζόν και να μην δείχνει ικανός να απειλήσει την εστία του Κουέστα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ βγήκε αλλαγμένος στο γήπεδο αφήνοντας στα αποδυτήρια την κακή εμφάνιση του πρώτου 45λεπτου και ξεκίνησε να πιέζει τον Άρη με το ξεκίνημα. Στο 58′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση όταν ο Φιγκεϊρέντο κέρδισε πέναλτι από τον Μπαγκαλιάνη, ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση με τον Κουέστα να λέει όχι και να κρατάει το 0-1. Ο ΟΦΗ συνέχισε την πίεση προς την περιοχή του Άρη χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση με τους Φιγκεϊρέντο, Νέιρα ενώ ο Σίμος διόρθωσε την ανορθογραφία της βασικής ενδεκάδας βάζοντας στο ματς τον Σεμέντο και περνώντας στον άξονα τον Χουάν Νέιρα.

Ο ΟΦΗ συνέχιζε να χάνει ευκαιρίες, ο Φιγκεϊρέντο στο 78′ σημαδεύει το δοκάρι της εστίας του Κουέστα και στο τελευταίο δεκάλεπτο, αναμενόμενα έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού με τον Άρη να προσέχει περισσότερο την άμυνα του. Η φάση αυτή ήταν και η τελευταία του ΟΦΗ στο παιχνίδι αφού στην συνέχεια δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Κουέστα.

Μπείτε στο LIVE CENTER του Gentikoule

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook