Χανιωτάκης στον Athletic: “Ο Σωτηρίου σήκωσε το βάρος της φανέλας του ΟΦΗ, ο Γουάλι δεν μπορεί να κριθεί αυστηρά”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η μεγάλη δόξα του ΟΦΗ και ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην ιστορία του ΟΦΗ, ο Κώστας Χανιωτάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 σχολιάζοντας τους δύο γκολκίπερ του ΟΦΗ ενώ τόνισε με νόημα πως “ο ΟΦΗ βρίσκει την θέση του που του ανήκει”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Χανιωτάκης στον Athletic Radio 104,2

Για τους τερματοφύλακες του ΟΦΗ:Πάντα η θέση του τερματοφύλακα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στο ποδόσφαιρο. Τώρα πια ο τερματοφύλακας προσαρμόζεται στο πως θέλει να παίξει μια ομάδα και τι τρόπο παιχνιδιού θέλει να υποστηρίξει. Οπότε θες έναν τερματοφύλακα που είναι καλός με τα πόδια, να ξεκινάει το παιχνίδι της ομάδας από πίσω, να είναι ικανός και στην κοντινή αλλά και στην μακρινή πάσα. Νομίζω πως από αυτήν την πλευρά, έμειναν όλοι ευχαριστημένοι.  Ο Σωτηρίου μπήκε στα βαθιά και πήγε πολύ καλά, είναι ένα παιδί που βοήθησε πολύ την ομάδα και σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο Γουάλι πήρε τις ευκαιρίες του, είναι άλλο στυλ τερματοφύλακα από τον Σωτηρίου, παίζει περισσότερο με τα πόδια, αγωνίστηκε σε δύσκολα ματς και ίσως χρειαζόταν περισσότερο χρόνο. Νομίζω πως, για τον Γουάλι, είναι μικρό το χρονικό διάστημα για να κριθεί σε υψηλό βαθμό και με αυστηρότητα”.

Για την μεγάλη βελτίωση που παρουσίασε ο Σωτηρίου από όταν ήρθε στον ΟΦΗ: “Συμφωνώ απόλυτα πως παρουσίασε μεγάλη βελτίωση από όταν ήρθε στον ΟΦΗ. Ο τερματοφύλακας είναι μια ιδιαίτερη θέση και χρειάζεται αρκετός χρόνος για να κριθεί. Τον τερματοφύλακα τον κρίνει η διάρκεια, κάθε αγωνιστική και όσο περνούσε ο καιρός βλέπαμε τον Σωτηρίου να έχει μια ιδανική απόδοση και για αυτό είπα παραπάνω πως ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Το ένα κομμάτι είναι η προπόνηση, σε αυτό το επίπεδο όλοι προπονούμαστε όμως είναι και ο τρόπος προπόνησης και από εκεί και πέρα το βάρος της φανέλας που καλείσαι να σηκώσεις και αν μπορείς να το σηκώσεις. Στην περίπτωση του Σωτηρίου έχουμε αυτήν την περίπτωση, το παιδί σήκωσε το βάρος της φανέλας του ΟΦΗ και η παρουσία του ήταν μια ευχάριστη παρουσία σε αυτό το ευχάριστο σύνολο που είδαμε”.

Για την σύγκριση που γίνεται ανάμεσα στον δικό του ΟΦΗ και τον τωρινό: “Δεν θα ευλογήσω τα γένια μας γιατί όντως ήταν μια ομάδα που σου άρεσε να την βλέπεις και σου έκανε όρεξη να την βλέπεις. Για τον τωρινό ΟΦΗ, νομίζω πως ήταν καλύτερα τα πράγματα για πολλούς και όσα περίμεναν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Όμως νομίζω πως επειδή το εγχείρημα του ΟΦΗ είναι δύσκολο, αυτό που κατάφερε και πέτυχε η ομάδα ήταν τρομερά δύσκολα και τρομερά επίπονο. Εννοώ πως χρειάστηκε πολλές ώρες δουλειάς εντός και εκτός γηπέδου. Όμως επειδή γνωρίζω όλα τα παιδιά που βρίσκονται μέσα στην ομάδα και το πως σκέφτονται, είναι δεδομένο πως ο ΟΦΗ θα έχει ανοδική πορεία μέσα στα επόμενα χρόνια”.

Για το πρότζεκτ που στήνεται στον ΟΦΗ: “Είναι μόνο η αρχή και όταν το λέω αυτό, δεν το λέω από πλευράς επιτυχιών γιατί το να βγαίνεις Ευρώπη δεν σημαίνει πως είναι επιτυχία από μόνο του αυτό. Μπορεί να μην βγεις στην Ευρώπη για δύο τρία χρόνια όμως το πρότζεκτ που δουλεύεται στον ΟΦΗ απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και επειδή γνωρίζω όλα τα παιδιά, είμαι σίγουρος πως ο κόσμος που ήταν πάντα κοντά στην ομάδα την στηρίζει με κάθε τρόπος και είμαι σίγουρος πως θα το πετύχει”.

Για την φράση του Γιάννη Σαμαρά πως πλέον όλοι θέλουν να παίξουν στον ΟΦΗ: “Σωστό είναι αυτό γιατί και στην δική μου εποχή υπήρχαν παίκτες που έλεγαν όχι σε προτάσεις με τριπλάσια λεφτά για να έρθουν να παίξουν στον ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ παίρνει ξανά σιγά – σιγά την θέση που του ανήκει και θα βλέπουμε ολοένα και πιο συχνά παιδιά να απορρίπτουν προτάσεις που είναι καλύτερες οικονομικά για να έρχονται στον ΟΦΗ. Ξέρετε, δεν είναι τα χρήματα τα πάντα στο ποδόσφαιρο γιατί ένας παίκτης κοιτάζει και άλλα πράγματα, θέλει την ηρεμία σε έναν σύλλογο και στα αποδυτήρια, ένα club που να παίζει και να βρίσκεται σε υψηλά πρότυπα οργάνωσης και ο ΟΦΗ έχει μπει σε αυτόν τον δρόμο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook