Αγιομαμίτης: “Ο Βούρος έρχεται στον ΟΦΗ στην καλύτερη ηλικία, πειθαρχημένος και γρήγορος”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο μεγάλος Κύπριος άσος του ΟΦΗ Άκης Αγιομαμίτης που φόρεσε τα “ασπρόμαυρα” για 7 ολόκληρα χρόνια μίλησε στον Athletic Radio 104,2 σκιαγραφόντας το προφίλ του Πραξιτέλη Βούρου.

Ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός του ΟΦΗ φόρεσε τα “ασπρόμαυρα” για 7 χρόνια (1979 – 1986) σε 188 παιχνίδια και αποχώρησε από το Ηράκλειο το καλοκαίρι του 1986, λίγο μετά την, πρώτη, εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου στην ιστορία του συλλόγου. O παλαίμαχος Κύπριος στόπερ μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 σκιαγράφησε το προφίλ του Πραξιτέλη Βούρου και μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό.

Μάλιστα μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή αποκάλυψε πως “είχα σκοπό να μείνω για πάντα στο Ηράκλειο, μετά από 7 χρόνια στον ΟΦΗ δεν ήθελα να φύγω όμως ο τραυματισμός μου στην μέση με ανάγκασε να φύγω γιατί έπρεπε να κοιτάξω τι θα κάνω με την οικογένεια μου και τις επιχειρήσεις” και συνέχισε λέγοντας: “Ο ΟΦΗ θα είναι για πάντα, για εμένα, ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Όπως για όλο τον κόσμο, έτσι και για εμένα, παρότι συνεργαστήκαμε μια χρονιά, ο Γκέραρντ ήταν ο δημιουργός εκείνης της υπέροχης ομάδας. Ο Γκέραρντ ήταν η σφραγίδα του ΟΦΗ”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άκης Αγιομαμίτης στον Athletic Radio 104,2

Για το προφίλ του Πραξιτέλη Βούρου: “Στην παρουσία του στην Κύπρο ο Βούρος έδειξε με την αξία του πως πρόκειται για έναν πολύ αξιόλογο ποδοσφαιριστή που μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα, έπαιζε σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι το ΑΠΟΕΛ και ήταν βασικός. Η πορεία του στο ΑΠΟΕΛ είχε γεμάτες χρονιές και συνεχείς συμμετοχές τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη γιατί μην ξεχνάτε πως το ΑΠΟΕΛ είναι μια ομάδα που πρωταγωνιστεί και είχε πολύ καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ”.

Για τα στοιχεία που ξεχωρίζει από τον Βούρο: “Πρόκειται για ένα παιδί που είναι πολύ πειθαρχημένο στο παιχνίδι του. Είναι γρήγορος κεντρικός αμυντικός, διαθέτει πολύ καλή αντίληψη του παιχνιδιού και παρότι είναι 25 χρονών έχει μεγάλη εμπειρία. Έπαιζε σε μια μεγάλη ομάδα και πιστεύω πως τώρα που έρχεται στον ΟΦΗ βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία που μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο”.

Για τον Αντριάν Σαρδινέρο: “Ο Σαρδινέρο είναι ένας παίκτης με μεγάλη πειθαρχία στο παιχνίδι του και ιδιαίτερα παθιασμένος. Θα βοηθήσει πάρα πολύ τον ΟΦΗ, για εμένα είναι πολύ καλή μεταγραφή και εξάλλου μην ξεχνάτε πως τον γνωρίζει πολύ καλά και ο Περικλής Παπαπαναγής με τον οποίο ήταν μαζί στον Απόλλωνα Λεμεσού”.

Για την πορεία του ΟΦΗ:Πάντα παρακολουθώ τον ΟΦΗ και φέτος τον είδα σε αρκετά παιχνίδια. Έχει παιδιά που ίδρωσαν την φανέλα του και την αγάπησαν, όπως χαίρομαι γιατί βλέπω πως έχει έναν πρόεδρο που βρίσκεται κοντά στην ομάδα και είναι δίπλα της από την πρώτη στιγμή”.

Για το ότι δεν ξεχνάει ποτέ τον κόσμο του ΟΦΗ: “Ο κόσμος του ΟΦΗ είναι τρομερός, όποιος παίζει σε αυτό το γήπεδο νιώθει από μόνος του το βάρος της φανέλας του. Και ο Βούρος θα βοηθηθεί πάρα πολύ που θα παίξει σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΟΦΗ”.

Για την παρουσία του Γιάννη Πετράκη στην Κύπρο: “Ο Γιάννης είναι ένας αξιόλογος προπονητής και το έδειξε και στην Ελλάδα. Μιλάμε τακτικά στο τηλέφωνο, όντως είναι πολύ ευχαριστημένος από όσα έχει συναντήσει στον Ολυμπιακό Λευκωσίας και πιστεύω πως αν η διοίκηση δείξει υπομονή τότε μπορεί να κερδίσει πολλά πράγματα. Δυστυχώς στην Κύπρο οι παράγοντες είναι ανυπόμονοι και δεν δίνουν καθόλου χρόνο στους προπονητές”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook