Όλα “ανοικτά” 40 μέρες πριν την σέντρα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στις 12 Σεπτέμβρη είναι προγραμματισμένη η σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League, αλλά περίπου 40 ημέρες πριν, όχι κλήρωση δεν έχει γίνει ακόμα, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει καν, πόσες ομάδες θα αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ούτε επίσης το τηλεοπτικό τοπίο.

Η Super League αναμένεται να επικυρώσει τη βαθμολογία και για τις θέσεις 7-14, και να ζητήσει εκ νέου, τον ορισμό του αγώνα μπαράζ ανάμεσα στην 13η Ξάνθη και τον 2ο της Football League Απόλλωνα Σμύρνης, άσχετα αν και οι δύο παρουσιάζουν σημάδια διάλυσης αυτή την περίοδο.

Αναμένεται επίσης, να επιμείνει στον ορισμό των 14 ομάδων και για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Με απλά λόγια, για άλλη μια φορά αναμένεται να απορρίψει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, για την οποία μάλιστα, έχει διαμηνύσει ότι εφόσον προχωρήσει παρά την αντίθετη της γνώμη, θα κατεβάσει τα ρολά εν όψει της νέας περιόδου, σε ένδειξη αντίδρασης.

Η Σούπερ Λιγκ επιθυμεί το νέο πρωτάθλημα, όποτε και αν αρχίσει, να μην διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών αλλά με συγκεκριμένο αριθμό φιλάθλων στις εξέδρες.

Για τον λόγο αυτό ο Συνεταιρισμός είναι σε συζητήσεις με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη που περιμένει το επιχειρησιακό πλάνο εφαρμογής του σχεδίου που επεξεργάζεται η Super League ενώ τον τελευταίο λόγο εδώ, τον έχει η υγειονομική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας που μέχρι στιγμές έχει ανάψει το κόκκινο φως, δύο φορές.

Η ΕΠΟ πάντως είναι αυτή που έχει τον τελευταίο λόγο σε ότι αφορά τις τρεις κατηγορίες, την αναδιάρθρωση, το μπαράζ ανόδου, ακόμα και για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για τον οποίο έχει αποφανθεί ότι θα διεξαχθεί στις 30 Αυγούστου, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι θα υπάρξουν νέες αντιδράσεις στη συνεδρίαση, ειδικότερα έπειτα από τη διαφωνία της FIFA και της UEFA, σχετικά με την απόφαση της ΕΠΟ.

Πηγή: sdna.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook