Μεταγραφές – ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου και μ.ο. ηλικίας 22 χρονών

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

3/4 μεταγραφές Έλληνες και μάλιστα στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία, ο ΟΦΗ υλοποιεί το πλάνο ελληνοποίησης του ρόστερ του σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Το Gentikoule αναλύει.

Μετά και την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Φροίξου Γρίβα, ο ΟΦΗ έφτασε στις τέσσερις μεταγραφές με τους τρεις εξ’ αυτών να είναι Έλληνες καθώς προηγήθηκαν οι Ραχμάν Ουές και Πραξιτέλης Βούρος.

Ο ΟΦΗ εκπονεί το πλάνο ελληνοποίησης που χρόνο με τον χρόνο γίνεται ακόμα ισχυρότερο καθώς χτίζεται ένας βασικός κορμός πάνω στον οποίο το club μέσα στα επόμενα χρόνια θα στηριχθεί σε Έλληνες ποδοσφαιριστές προσθέτοντας ξένους που θα είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά.

Ο ΟΦΗ το είπε, το λέει και θα συνεχίσει να το λέει πως σκοπός είναι να ισχυροποιηθεί το ρόστερ με Έλληνες ποδοσφαιριστές, είτε εκείνοι είναι παίκτες που θα μπουν αμέσως στην ενδεκάδα (π.χ. Βούρος), είτε είναι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε εξαιρετική ποδοσφαιρική ηλικία και ο σύλλογος ποντάρει πάνω τους τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον.

Ο ΟΦΗ δεν παρεκκλίνει των αξιών του, συνεχίζει να εμπιστεύεται Έλληνες ποδοσφαιριστές μέσα σε έναν ολόκληρο “ωκεανό” παικτών τόσο από την χώρα, όσο και από την Ευρώπη. Το κυριότερο όλων είναι πως ο ΟΦΗ αποτελεί προορισμό και επιλογή των Ελλήνων που γνωρίζουν πως έρχονται σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον που θα τους δώσει την δυνατότητα όχι μόνο να εργαστούν με ασφάλεια και ησυχία αλλά και που θα τους δοθεί η δυνατότητα να βελτιωθούν και να βρεθούν σε έναν σύλλογο που τους παρέχει τα πάντα ώστε να πιάσουν, ταβάνι, ποδοσφαιρικά.

Ο ΟΦΗ για ακόμα μια μεταγραφική περίοδο συνεχίζει να ποντάρει σε Έλληνες ποδοσφαιριστές αφού το περσινό καλοκαίρι ήρθαν Τσιλιανίδης, Μαρινάκης, Στάικος, Δεληγιαννίδης, Μίγγος, Κουτρουμπής και τον περασμένο Γενάρη έφτασε στην Κρήτη και ο Βαφέας. Κανένας από τους παραπάνω ποδοσφαιριστές δεν είναι άνω των 30 κάτι που σημαίνει πως ο βασικός κορμός χτίζεται με απώτερο στόχο την δόμηση ενός ρόστερ με Έλληνες ποδοσφαιριστές μέσα και στα επόμενα χρόνια.

Την ίδια ώρα οι επιλογές του ΟΦΗ κινούνται σε ένα ποδοσφαιρικό πλαίσιο που αποκτά μεγάλη σημασία καθώς προλαβαίνει, ούτε καν στο νήμα, να φέρνει παίκτες στο Ηράκλειο που υπό άλλες συνθήκες θα αποτελούσαν μήλον της έριδος για άλλες ελληνικές ομάδες. Ο Ουές αναδείχθηκε το καλύτερο δεξί μπακ της περσινής Σούπερ Λιγκ 2, ο Βούρος είχε ήδη πρόταση από τον Παναθηναϊκό και ο Γρίβας αποτέλεσε το σημαντικότερο προϊόν των ακαδημιών του Πανιωνίου τα τελευταία χρόνια – οι υπόλοιποι Έλληνες ήταν μεταγραφές και δεν αναδείχθηκαν μέσα από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Παράλληλα οι ηλικίες των τριών ποδοσφαιριστών δημιουργούν έναν χαμηλό μέσο όρο ηλικίας που αναδεικνύει την κεντρική φιλοσοφία των ανθρώπων του ΟΦΗ. Για κάθε Σαρδινέρο που θα έρθει στα 30 του και κουβαλάει μια εμπειρία, θα (γίνεται προσπάθεια) έρχεται και ένας Γρίβας, ένα παιδί του millenium που έχει μπροστά του ολόκληρο μέλλον.