Γιατί επελέγη το Ολυμπιακό Στάδιο ως δεύτερη έδρα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το ΟΑΚΑ επελέγη ως δεύτερη έδρα του ΟΦΗ σε περίπτωση που δεν πάρει άδεια το “Γεντί Κουλέ” και οι λόγοι είναι ξεκάθαρα ποδοσφαιρικοί.

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης ο ΟΦΗ επέλεξε ως δεύτερη έδρα, για τους ευρωπαϊκούς αγώνες του, το Ολυμπιακό Στάδιο σε περίπτωση που το “Γεντί Κουλέ” δεν πάρει άδεια από την ΟΥΕΦΑ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League αλλά και τις επόμενες. Ο ΟΦΗ κατέφυγε στην λύση του ΟΑΚΑ καθώς δεν υπάρχει κανένα άλλο γήπεδο στην Κρήτη που να πληρεί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και να φιλοξενήσει αγώνες για τις διοργανώσεις της. Πέραν του “Γεντί Κουλέ” υπάρχει βέβαια και το Παγκρήτιο Στάδιο ωστόσο εκεί είναι σε εξέλιξη οι εργασίες τόσο για την τοποθέτηση του στεγάστρου με αποτέλεσμα, φέτος, να μην μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η λειψυδρία γηπέδων στην Κρήτη είχε ως αποτέλεσμα να δηλώσει δεύτερη έδρα το Ολυμπιακό Στάδιο με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο ΟΦΗ ήθελε να παίξει στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και όχι σε άλλη πόλη της Ελλάδας. Το Ολυμπιακό Στάδιο, ως γήπεδο, είναι μια έδρα που μπορεί να υπηρετήσει τα ποδοσφαιρικά κριτήρια που θέλουν στον ΟΦΗ. Άλλωστε, η επιλογή του έγινε από τους επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος και ο σκοπός είναι να υπηρετήσει ο αγωνιστικός χώρος τα πλάνα του Γιώργου Σίμου. Ένα γήπεδο που βάσει του τρόπου παιχνιδιού του ΟΦΗ μπορεί να εξελιχθεί σε κατάλληλο όπλο απέναντι ειδικά σε μια ομάδα που μπορεί να είναι και στα μέτρα του ή κατώτερη και από εκείνον. Στον ΟΦΗ αποφάσισαν με απόλυτα ποδοσφαιρικά κριτήρια και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως η επιλογή του ΟΑΚΑ ήταν και η πιο κοστοβόρα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη επιλογή στην Αττική.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook