Πως μπορεί να βρεθεί ο ΟΦΗ στους ισχυρούς της 30ης Αυγούστου και τι ακολουθεί

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ως γνωστόν ο ΟΦΗ επιθυμεί τον αποκλεισμό επτά από τις 22 ομάδες που συμμετέχουν στον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League και το Gentikoule αναλύει το αν αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Όπως θα δείτε παρακάτω, οι ομάδες που τα ονόματα τους είναι γραμμένα με έντονα γράμματα είναι και εκείνες που ενδιαφέρουν τον ΟΦΗ στα παιχνίδια της 25ης Αυγούστου. Υπενθυμίζουμε πως σε περίπτωση που αποκλειστούν 7 από τις 22 τότε ο ΟΦΗ θα μπει στην κληρωτίδα ως ισχυρός και θα αποφύγει μεγαθήρια στον δεύτερο προκριματικό γύρο όπως είναι η Τότεναμ και η Μίλαν.

Είναι όμως εφικτό για τον ΟΦΗ να μπει στους ισχυρούς; Με βάση την δυναμικότητα των παρακάτω ομάδων θεωρούμε δεδομένο πως τα “βαριά” ονόματα του πρώτου γύρου θα πάρουν και την πρόκριση καθώς η κληρωτίδα τις φέρνει αντιμέτωπες με ομάδες χαμηλής δυναμικότητας.

Θεωρείται δεδομένη η πρόκριση ομάδων όπως το ΑΠΟΕΛ, η Μάλμε, η Παρτιζάν Βελιγραδίου, η Στεάουα Βουκουρεστίου και η Ρόζενμποργκ ή ακόμα και ο Απόλλωνας Λεμεσού.

Όμως από εκεί και πέρα, ο ΟΦΗ μπορεί να ποντάρει σε διάφορα αμφίρροπα ζευγάρια και στον αποκλεισμό ομάδων που βρίσκονται στο γκρουπ των ισχυρών όπως είναι η Τέτοβο από τα Σκόπια που θα παίξει στο Αζερμπαϊτζάν με αντίπαλο την Σουμσκάιτ αλλά η Βαντούζ του Λουξεμβούργου που υποδέχεται την Χιμπέρνιαν από την Σκωτία. Ένα άλλο αμφίρροπο ζευγάρι είναι εκείνο της Κουκέσι (Αλβανία) με αντίπαλο την Σλάβια Σόφιας που θα γίνει ωστόσο στην έδρα της πρώτης.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου και ο ΟΦΗ θα διεκδικήσει την πρόκριση του σε μονό παιχνίδι στις 17 Σεπτεμβρίου με την έδρα να βγαίνει μέσα από την κληρωτίδα.

Με έντονα γράμματα οι ομάδες που ενδιαφέρουν τον ΟΦΗ

Tρε Πεν (Σαν Μαρίνο) ή Ζιλάνι (Κόσοβο) ΑΠΟΕΛ (Κύπρος 27.500)

Μάλμε (Σουηδία 22.000) – ΚΣ Κρακόβια (Πολωνία)

Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία 22.000) – Ρίγας (Λετονία)

Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία 20.500) – Σιράκ (Αρμενία)

Μάριμπορ (Σλοβενία 14.000) – Κολερέιν (Β. Ιρλανδία) ή Φιορίτα (Σαν Μαρίνο)

Χαποέλ Μπεερ – Σεβά (Ισραήλ 14.000) – Ντιναμό Μπατούμι (Γεωργία)

Ρόζενμποργκ (Νορβηγία 13.500) – Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία)

Απόλλωνας Λεμεσού (Κύπρος 12.500) – Σαμπουρτάλο (Γεωργία)

Φέχερβαρ (Ουγγαρία 10.500) – Mποέμιανς (Ιρλανδία)

Σουμσκάιτ (Αζερμπαϊτζάν) – Τέτοβο (Σκόπια 7.250)

Νιου Σεντς (Ουαλία 7.000) – Ζίλινα (Σλοβακία)

Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία 7.000) – Πιαστ Γκλίβιτσε (Πολωνία)

Λεχ Ποζνάν (Πολωνία 7.000) – Βαλμιέρα (Λετονία)

Αμπερντίν (Σκωτία 6.500) – Ρουνάβι (Ν. Φερόε) ή Μπάρι Τάουν (Ουαλία)

Μόσταρ (Βοσνία 6.250) – Ντιφερντάνζ (Λουξεμβούργο)

Αλασκέρτ (Αρμενία 6.000) – Ρενόβα (Σκόπια)

Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν 6.000) – Νόα (Αρμενία)

Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία 6.000) – Πάιντε (Εσθονία)

Άαρχους (Δανία 5.650) – Χόνκα (Φινλανδία)

Μάδεργουελ (Σκωτία 5.575) – Γκλεντόραν ΦΚ (Ιρλανδία) ή Χάβναρ Μπόλτφελαγκ (Ν. Φερόε)

Βαντούζ (Λιχτενστάιν 5.500) – Χιμπέρνιανς (Σκωτία)

Κουκέσι (Αλβανία 5.500) – Σλάβια Σόφιας (Βουλγαρία)

Τα ανυπέρβλητα εμπόδια στον δεύτερο προκριματικό γύρο

Εάν ο ΟΦΗ δεν καταφέρει να μπει στους ισχυρούς, αυτό δεν σημαίνει ότι χάθηκε ο κόσμος. Και η απλή εξήγηση είναι πως μπορεί να προκριθούν ως ισχυρές κάποιες από τις παραπάνω ομάδες όπως οι Κουκέσι, Βαντούζ, Μόσταρ, Αλασκέρτ, Νιου Σεντς που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν φόβητρο.

Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος που αφορά τα μεγαθήρια, που σας λέγαμε παραπάνω. Στην κληρωτίδα, ως ισχυροί, θα μπουν ομάδες που αποτελούν τοτέμ για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο όπως είναι η Τότεναμ με την Μίλαν αλλά και η Ρέιντζερς που έχει στον πάγκο της τον εμβληματικό αρχηγό της Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραρντ.

Όλα λοιπόν βρίσκονται σε εκκρεμότητα και θα ξεκαθαρίσουν οριστικά στις 25 Αυγούστου όταν και θα πραγματοποιηθούν τα παιχνίδια της πρώτης προκριματικής φάσης του Europa League.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook