Βλαστός στον Αthletic: “Ο Μεγιάδο θυμίζει Ίσις, την Πέμπτη τα παιδιά πρέπει να παίξουν με πάθος”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Γιώργος Βλαστός μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το μεγάλο παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τον φετινό ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Βλαστός στον Αthletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Ανατροπή και Πέναλτι” με το Νίκο Μαρκάκη

Για το γκολ στο παιχνίδι με την Χάιντουκ Σπλιτ: “Τέτοια παιχνίδια δεν ξεχνιούνται, χαρίζεις τη νίκη με το πρώτο γκολ που πετυχαίνεις και δεν ξεχνιέται τίποτα. Εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκα, τόσο πριν περιμένοντας το, όσο και μετά που είχα σκοράρει”.

Για το γεγονός ότι παίζει την ίδια ημερομηνία με εκείνο το παιχνίδι: “Είναι τρομερή σύμπτωση να συμπέσει ακριβώς την ίδια ημερομηνία και ας ευχηθούμε να είναι και τυχερή και να προκριθεί ο ΟΦΗ”.

Για τις μνήμες του από εκείνον τον ΟΦΗ: “Ίσως μια ομάδα που ήταν η καλύτερη που είδε ο κόσμος γιατί ήταν ένα καταπληκτικό σύνολο τόσο από καλούς παίκτες, όσο και από καλούς χαρακτήρες. Ήταν μια μοναδική πενταετία χάρισε καλές στιγμές στην Κρήτη και την Ελλάδα εδραιώνοντας το όνομα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό το γκολ με έχει σημαδέψει, το άλλο είναι στον τελικό με τον Ολυμπιακό αλλά αυτό σε σημαδεύει”.

Για την βράβευση του την Πέμπτη: “Με συγκινεί αυτό το γεγονός πως σε θυμούνται μετά από τόσα χρόνια και νιώθω όμορφα που με θυμάται ακόμα ο κόσμος. Με τιμάει προσωπικά αλλά και εκείνους που το σκέφτηκαν”.

Για την φετινή σεζόν: “Είναι ίσως η πιο περίεργη χρονιά που βιώνουμε και δεν είναι έτοιμη καμία ομάδα. Δεν μπορείς να περιμένεις πολλά πράγματα και αρκετά θα εξαρτηθούν από την ποιότητα της κάθε ομάδας. Με το πρόβλημα της πανδημίας που περνάμε τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά όπως άλλες χρονιές. Εγώ προσωπικά περιμένω το τι θα βγάλει ο κάθε παίκτης γιατί τώρα δεν είναι έτοιμος κανένας”.

Για τον φετινό ΟΦΗ: “Αν δεν περάσουν πέντε – έξι παιχνίδια δεν μπορείς να πεις τίποτα. Δεν υπάρχει δέσιμο. Σίγουρα ο ΟΦΗ ήταν ανέτοιμος όπως όλες οι ομάδες και αυτό που διέκρινα είναι ότι δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα”.

Για την εικόνα με τον Παναιτωλικό: “Σίγουρα πρέπει να δέσουν με τους υπόλοιπους και ένα βασικό πράγμα: Μεγάλο μέρος της δύναμης της ομάδας είναι ο κόσμος και χωρίς αυτόν το “Γεντί Κουλέ” είναι περίεργο. Είναι τέτοιο το γήπεδο που σου δίνει ώθηση, για φαντάσου τον ΠΑΟΚ να παίζει σε άδεια Τούμπα. Ας ελπίζουμε την Πέμπτη τα παιδιά να βρεθούν σε καλή μέρα, να υπάρχει το πάθος γιατί το απαιτούν αυτά τα ματς και να μπορέσει να περάσει ο ΟΦΗ”.

Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λεμεσού: “Είναι ένα παιχνίδι και δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει φαβορί. Δεν υπάρχει η πίεση και το βάρος του “πρέπει να περάσω”. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο δεν σκέφτεσαι το οικονομικό κομμάτι, το σκέφτεται ο παράγοντας και όχι ο παίκτης. Θα παίξει μεγάλο ρόλο το πάθος, κάτι που δεν είδα το Σάββατο. Δεν έκανα ποτέ προβλέψεις για ένα παιχνίδι, το μόνο που εύχομαι είναι να προκριθεί ο ΟΦΗ και μακάρι να είναι σημαδιακή η ημερομηνία και να προκριθεί.

Για τους Νέιρα, Μεγιάδο: “Είναι δύο παίκτες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Ο Μεγιάδο μου θυμίζει τον Ίσις, είναι δύο προσωπικότητες μέσα στην ομάδα. O Mεγιάδο σου βγάζει μια ψυχή και έναν τσαμπουκά και μπορεί να συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα παιδιά. Παίκτες με το στυλ του Μεγιάδο είναι απαραίτητοι και ο Νέιρα είναι παίκτης που μπορεί να σου γυρίσει το παιχνίδι ανά πάσα στιγμή”.

Για τον Φιγκεϊρέντο: “Μου έκανε εντύπωση η ευκολία που έχει στο γκολ και μου αρέσει πάρα πολύ. Για τον ίδιο θα είναι πιο δύσκολο φέτος γιατί τον γνωρίζουν και όταν τον μάθουν καταλαβαίνεις ότι τον αντιμετωπίζουν διαφορετικά”.

Για το που χρειάζεται ενίσχυση: “Πέρυσι έδειξε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα στην άμυνα, φέτος ενισχύθηκε. Στον ΟΦΗ όπως και εμένα, μου αρέσει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρ﨔.

Για την περσινή πορεία του ΟΦΗ: “Την περίμενα. Μου άρεσε το ποδόσφαιρο και η ηρεμία που είχε η ομάδα. Ήρθαν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, είχαν την ηρεμία τους, την στήριξη του κόσμου και όλα συντελούσαν στο να πάει καλά η ομάδα. Και στο τέλος, μην τρελαθούμε ο ΟΦΗ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και έκανε την διαφορά”.

Για το φετινό πρωτάθλημα: “Το περιμένω δυσκολότερο από πέρυσι. Μπορεί να επαναλάβει την περσινή πορεία του γιατί να μην το κάνει; Απλά είναι νωρίς για να ειπωθεί οτιδήποτε. Η ομάδα έχει ηρεμία, ανθρώπους που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο και είδατε πέρυσι πως όσα προβλήματα παρουσιάστηκαν, ξεπεράστηκαν χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook