Προετοιμάζονται για την επιστροφή στα γήπεδα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Τα ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας συμφώνησαν να επιτραπεί η είσοδος σε έναν αριθμό φιλάθλων στη Bundesliga στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο (19-20/9), όπως ανέφερε πηγή της γερμανικής Λίγκας στο Reuters.

Η παρουσία κόσμου τα γερμανικά γήπεδα έχει απαγορευτεί, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, μετά την επανεκκίνηση της περσινής σεζόν τον περασμένο Μάιο.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη ανάμεσα στους εκπροσώπους των ομοσπονδιακών κρατιδίων, συμφωνήθηκε να υπάρξει μία δοκιμαστική περίοδος έξι εβδομάδων, κατά την οποία θα μπορεί να ανοίξει το 20% της χωρητικότητας των γηπέδων, με τήρηση πολύ αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων και απαγόρευσης του αλκοόλ.

EFL: «Πράσινο φως» από την κυβέρνηση σε «πιλοτικούς» αγώνες με παρουσία 1.000 θεατών.

Η Αγγλική Football League, ανακοίνωσε την Τρίτη (15/9) πως έλαβε το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση για την διοργάνωση «πιλοτικών» αγώνων με την παρουσία έως και 1.000 θεατών ανά γήπεδο, έως το τέλος του μήνα.

Τα γήπεδα στην Αγγλία παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο, ορισμένοι σύλλογοι έχουν ήδη κάνει «δοκιμαστικά» φιλικά με περιορισμένο αριθμό φιλάθλων, τηρώντας πολύ αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής, για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού COVID-19.

Η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα ήταν το κορυφαίο θέμα στην ατζέντα των συλλόγων ολόκληρης της χώρας, που βλέπουν τα έσοδά τους να συρρικνώνονται ανησυχητικά.

«Η EFL παραμένει σε συζητήσεις με την κυβέρνηση, σχετικά με το πιλοτικό πρόγραμμα, περιορισμένου αριθμού φιλάθλων (έως 1.000 ανά γήπεδο) σε αγώνες που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου» δήλωσε εκπρόσωπος της Λίγκας και πρόσθεσε:

«Η Λίγκα θεωρεί πως τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, μπορούν να εφαρμοστούν με επιτυχία στα γήπεδα και όλο αυτό κρίνεται απαραίτητο μέρος της βοήθειας για την προστασία των οικονομικών των συλλόγων, που βρίσκονται υπό καθεστώς τεράστιας πίεσης.

Οι πιλοτικοί αγώνες θα είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα, για την ασφαλή είσοδο μεγαλύτερου αριθμού θεατών στα γήπεδα».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ