“Κρύος” αποκλεισμός για τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε από τον Απόλλωνα Λεμεσού χάνοντας στο Ηράκλειο με 1-0.

Ο Σίμος ξεκίνησε τον ΟΦΗ με 3-5-2: O Bάτερμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, Μαρινάκης, Βούρος, Σελίμοβιτς τα τρία στόπερ με τον Ουές δεξιά και τον Γιαννούλη αριστερά ενώ στον άξονα έπαιξαν οι Μεγιάδο, Νέιρα, Στάικος και τους Φιγκεϊρέντο, Σαρδινέρο στην επίθεση.

3-4-3 από τον Σοφρώνη Αυγουστή και τον Νταμπό στην κορυφή της επίθεσης. Ο Δημητρίου ήταν κάτω από τα δοκάρια ενώ την τριάδα των στόπερ αποτελούσαν οι Σάλαι, Ρομπέρζ, Γέστε. Ζοάο Πέδρο και Αγκίρε φουλ μπακ, Σακέτι και Ντένιτς στα χαφ με τους Ντιγκίνι, Ματέι, Νταμπό στην τριάδα στην επίθεση.

Το παιχνίδι φαινόταν εξαρχής πως θα ήταν κλειστό με τον ΟΦΗ να μπαίνει καλύτερα στο γήπεδο και να παίρνει τον έλεγχο του κέντρου ενώ η τριάδα της άμυνας είχε εξαφανίσει τον Νταμπό που πέρασε απαρατήρητος. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στην πίεση του ΟΦΗ που όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο ενώ ήταν παντελώς ακίνδυνοι προς την περιοχή του Βάτερμαν. Η μοναδική φάση του ημιχρόνου ανήκε στον ΟΦΗ με τον Φιγκεϊρέντο να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 42′ όταν έκανε το σουτ με τον Δημητρίου να αποσοβεί το γκολ.

Κόντρα στην ροή του αγώνα ο Απόλλωνας σκόραρε στο 50ο λεπτό με τον Νταμπό να δίνει την ασίστ για τον Σάλαι και τον Ούγγρο να ανοίγει το σκορ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του Απόλλωνα στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ να παίρνει τα ηνία του αγώνα να πιέζει τους Κύπριους δίχως ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει κάποια φάση μπροστά από την εστία του Δημητρίου. Στο 60′ έγινε ένα πολύ σοβαρό λάθος από τον δεύτερο βοηθό Περέτι που σήκωσε την σημαία για οφσάιντ ενώ ο Φιγκεϊρέντο είχε πάρει την μπάλα από παίκτη του Απόλλωνα και έβγαινε μόνος του προς την περιοχή του Δημητρίου.

Ο Σίμος άλλαξε την διάταξη του ΟΦΗ σε 4-3-3 περνώντας στο παιχνίδι Σολίς και Ναμπί και παρότι κέρδισε μέτρα στο γήπεδο πιέζοντας τον Απόλλωνα δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός έχοντας μόνο την κατοχή της μπάλας.

Μπείτε στο LIVE CENTER του Gentikoule

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook