Αποκαλύψεις από Κύπρο για “Φίγκε”: Ήταν στα υπ’ όψιν του Ολυμπιακού, ζήτησε 600.000 από μεγάλη κυπριακή ομάδα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η ιστοσελίδα kerkida.net αποκαλύπτει με ρεπορτάζ της πως πριν την μετακόμιση του Φιγκεϊρέντο στο Ντουμπάι, ενδιαφέρον έδειξαν τόσο ο Ολυμπιακός όσο και μεγάλη ομάδα της Κύπρου με τον ΟΦΗ να ζητάει 600.000 ευρώ.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της έγκυρης ιστοσελίδας kerkida.net

Όταν ο Περικλής Παπαπαναγή αποχώρησε από τον Απόλλωνα τον Ιούλιο του 2019, στο παρά… πέντε πρόλαβε τον Ζοάο Φιγκεϊρέδο που έμελλε να γίνει η αιτία για να βάλει ο ΟΦΗ 1 εκατομμύριο ευρώ στα ταμεία του.

Στο παιχνίδι των “γαλάζιων” με την Κάουνο Ζαλγκίρις στη Λιθουανία, ο Παπαπαναγή βρέθηκε για τελική φορά στον πάγκο του Απόλλωνα. Σε εκείνο το ματς του έκανε “γκελ” ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Ζαλγκίρις. Ο πρώην στενός συνεργάτης του Σωφρόνη Αυγουστή, είδε και τον επαναληπτικό αγώνα στο ΓΣΠ και είχε ολοκληρωμένη άποψη για τον Φιγκεϊρέδο.

Λίγες μέρες αργότερα, όταν έπιασε… δουλειά στον ΟΦΗ ο Περικλής Παπαπαναγή εισηγήθηκε την απόκτηση του Φιγκεϊρέδο. Η διοίκηση του ΟΦΗ υλοποίησε την επιθυμία του και τον απέκτησε χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει τους Λιθουανούς.

Ένα χρόνο και κάτι αργότερα, ο 24χρονος Βραζιλιάνος φορ παραχωρήθηκε στην Al-Wasl (Η.Α.Ε) έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ. Πώληση-ρεκόρ για τον ΟΦΗ.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι, ο Ολυμπιακός Πειραιώς είχε στα υπόψη του τον Φιγκεϊρέδο για εναλλακτική του Χασάν, αν δεν συνέχιζε στην ομάδα. Επίσης, πριν από λίγους μήνες μεγάλη κυπριακή ομάδα ρώτησε για τον Βραζιλιάνο, αλλά τότε ο ΟΦΗ είχε ζητήσει περίπου 600 χιλιάδες ευρώ. Και 2 μήνες αργότερα, η κρητική ομάδα έκλεισε deal με 400 χιλιάρικα περισσότερα!

Μπορεί ο Φιγκεϊρέδο να γνώρισε δύο αποκλεισμούς από τον Απόλλωνα, αλλά από οικονομικής άποψης βγήκε κερδισμένος μέσα από τις μονομαχίες του με τους “γαλάζιους”.