Περικλής Παπαπαναγής: «Να λάμψει η δικαιοσύνη στη δίκη της Χρυσής Αυγής και του Ζακ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

O συνεργάτης του προπονητή του ΟΦΗ, Γιώργου Σίμου, μίλησε στον «105,5 στο Κόκκινο» για την ομάδα, τον Πανιώνιο και τις σημαντικότερες δίκες των ημερών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Περικλής Παπαπαναγής

*Για τον ΟΦΗ: «Μέσα σε δέκα μέρες είχαμε τρία παιχνίδια. Είχαμε επενδύσει λίγο συναισθηματικά στο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Χάσαμε στις λεπτομέρειες. Για μας όλα αυτά, η έξοδος στην Ευρώπη και τα ευρωπαϊκά μας είναι μικρές υπερβάσεις αυτή τη στιγμή για τον σύλλογο. Στοχεύουμε πάντα στην καλή απόδοση, αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και τον κόσμο, η ομάδα ακόμη δεν είναι έτοιμη για μεγάλες ευρωπαϊκές υπερβάσεις».  

*Για τον Πανιώνιο: «Παίζοντας τρία χρόνια, πολύ κρίσιμα χρόνια για την καριέρα μου, στον Πανιώνιο, δηλώνω όπου βρεθώ ότι είμαι Πανιώνιος. Είναι μια πολύ αγαπημένη ομάδα και γι αυτά που πρεσβεύει σαν σύλλογος. Ο Πανιώνιος σαν σύλλογος, σε όλα τα αθλήματα, έχει υπηρετήσει τον αθλητισμό με τρομερή συνέπεια. Είναι κομμάτι της ποδοσφαιρικής μας ιστορίας. Για να είμαστε και ρεαλιστές, η κατάληξη η σημερινή είναι αποτέλεσμα των τελευταίων ετών. Ένα σωματείο πρέπει να πληροί προϋποθέσεις. Ούτε να φυτοζωεί, ούτε να λειτουργεί σαν… βρικόλακας στο όλο σύστημα».  

*Για τις διακρίσεις και τον κοινωνικό ρατσισμό με αφορμή τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και τη δίκη που αρχίζει στις 21 Οκτωβρίου: «Ακούμε για ιδιαιτερότητες ανθρώπων, θέλω να πω πως υπάρχουν μοναδικότητες και κανονικότητες. Την ιδιαιτερότητα την κρίνουμε πολύ – πολύ εύκολα, το κάνουμε όλοι μας, με βάση το φύλο, με βάση την σεξουαλική προτίμηση, με βάση το χρώμα και λέμε έχει ‘ιδιαιτερότητα’, κάπως αυτό πρέπει να το αποβάλουμε, είναι κανονικότητα και μοναδικότητα συγχρόνως. Αυτό που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους, είναι η συμπεριφορά τους, όχι το χρώμα τους, όχι το φύλο τους».  

*Για τη Χρυσή Αυγή: «Να είμαστε στο 2020 και να μιλάμε ακόμη για τη Χρυσή Αυγή και να δανειζόμαστε αρχαία ελληνικά ιδεώδη όπως μας συμφέρει, απορώ με τη νοημοσύνη κάποιων ανθρώπων που το 2020 ουσιαστικά με μία ψήφο ή με μία ανάρτηση στα social media να επιβραβεύουν την οποιαδήποτε μορφή βίας. Ελεος. Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι πάρα πολύ αυστηρή σε τέτοια θέματα. Μερικές φορές μπερδεύουμε την ισότητα με την δικαιοσύνη. Κακώς, η δικαιοσύνη έχει μια βαθιά ηθική ή θα πρέπει να έχει. Ουσιαστικά ευελπιστώ να λάμψει η δικαιοσύνη και στις δύο περιπτώσεις. Μην κλεινόμαστε μόνο στον δικό μας μικρόκοσμο, να έχουμε μια δουλίτσα, μια ασφάλεια. Να είμαστε πιο ανοιχτοί και προς τον άλλον γιατί αν ο διπλανός μας είναι καλά θα είμαστε κι εμείς καλά. Οποιαδήποτε μορφή μικρής συλλογικότητας και αν θέλεις ‘επανάστασης’ για τέτοια ζητήματα είναι ευπρόσδεκτη και από παντού. Η συλλογικότητα έχει οδηγήσει τα πράγματα σε αλλαγές».