Κατέρρευσε το κέντρο, τελείωσε το ματς

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ψάχνοντας κάποιος να βρει τα αίτια της κατάρρευσης του ΟΦΗ στο τελευταίο 30λεπτο του αγώνα εύκολα θα δει το που εντοπίζεται το πρόβλημα.

O OΦΗ για 60 λεπτά τα έκανε όλα σχεδόν άψογα. Είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, το πρέσινγκ στο κέντρο του γηπέδου απέφερε αποτελέσματα και δεν είναι τυχαίο πως και τα δύο γκολ που πετυχαίνει είναι αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς στην μεσαία γραμμή. Στο 1-1 ο ΟΦΗ αλλάζει πολύ ωραία την μπάλα, ο Ναμπί αφήνει για τον Σαρδινέρο που κινείται στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου ενώ στο 2-1 η κάθετη – ξυράφι του Γιαννούλη κόβει στα δύο την άμυνα της ομάδας του Κάναντι και ο Ισπανός σκοράρει με άψογο πλασέ.

Στην συνέχεια ωστόσο πήγαν όλα λάθος! Το εύκολο συμπέρασμα είναι να πει ότι ο ΟΦΗ οπισθοχώρησε. Αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο, αυτή ήταν η εικόνα που ξεπρόβαλλε από την τηλεόραση. Όμως το μεγάλο μυστικό είναι άλλο και εκεί εντοπίζεται η τρύπα που εμφανίστηκε: Εκεί που ο ΟΦΗ είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, φρόντιζε να μην επιτρέπει στον Ατρόμητο να πλησιάζει στην περιοχή του Βάτερμαν ήρθε η κατάρρευση των χαφ. Ο Μεγιάδο είδε τα χαφ του Ατρομήτου να πατάνε ολοένα και πιο κοντά στην περιοχή, ο εκρηκτικός Ναμπί της πρώτης ώρας δεν άντεχε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και ο Νέιρα έτρεχε για όλους. Ο Στάικος δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό και μοιραία ήρθε η αντίδραση από τον Ατρόμητο που μέχρι τότε ήταν θεατής στο γήπεδο.

Οι παίκτες του Κάναντι γέμισαν το κέντρο και αφού έψαξαν τον Μανούσο στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ που απείλησε τρεις φορές μέχρι να γίνει το 2-2, παίρνοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Δεν είναι μόνο ότι τα κεντρικά χαφ του Ατρομήτου έφταναν με ευκολία έξω από την περιοχή του ΟΦΗ, από τα πλάγια είδαν ότι δεν μπορούσαν να απειλήσουν με σέντρες και όλο το βάρος της επίθεσης έπεσε στον άξονα. Ο Σίμος έχοντας αφήσει εκτός τον Σακόρ, ο μοναδικός διαθέσιμος χαφ στον πάγκο ήταν ο Μίγγος αλλά ούτε εκείνος δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει τους χαφ του Ατρομήτου που ήταν προφανές πως στα τελευταία θα πίεζαν.