Να μην γίνει “πληγή” το “Γεντί Κουλέ”: Τι συνέβη πέρυσι

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε ήδη με δύο ισοπαλίες μέσα στο Ηράκλειο και θα πρέπει να προστατεύσει όσο περισσότερο γίνεται το σπίτι του γιατί αυτό τον έβγαλε στον “αφρό” την περσινή σεζόν.

Κατά την διάρκεια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ο ΟΦΗ κατάφερε να κρατήσει αλώβητη την έδρα του καθώς σε 13 παιχνίδια μέτρησε μόλις τρεις ήττες – και αυτές στις λεπτομέρειες – από ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ, Βόλο ενώ δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα με Λάρισα, Παναθηναϊκό. Στον αντίποδα πέτυχε οκτώ νίκες με αποτέλεσμα να υπερκαλύψει το αρνητικό χάντικαπ των εκτός έδρας αποτελεσμάτων.

Ο ΟΦΗ συγκέντρωσε 26 βαθμούς μέσα στο Ηράκλειο και με αυτήν την επίδοση κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδο του στα play off ενώ ήδη, σε αντίθεση με την περσινή σεζόν, δεν κατάφερε να κερδίσει δύο ομάδες που πέρυσι τις κέρδισε: Τον Παναιτωλικό με 3-1 και τον Ατρόμητο με 1-1. Αντιθέτως, νωρίς (όπως και πέρυσι βεβαίως) κατάφερε να πάρει το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο – πέρυσι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και φέτος με αντίπαλο την Λαμία.

Η ουσία όμως είναι πως η έδρα του είναι εκείνη που θα του δώσει την δυνατότητα να διεκδικήσει την είσοδο του στις πρώτες έξι ομάδες του πρωταθλήματος και παρότι είναι άδειο, αν βάλουμε και το ευρωπαϊκό ματς κόντρα στον Απόλλωνα, μετράει ήδη 8 παιχνίδια χωρίς νίκη μέσα στο Ηράκλειο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook