Όλο το ρεπορτάζ από την “μάχη” του ΟΦΗ στην ΕΠΟ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule αποκαλύπτει με διαλόγους όλα όσα συνέβησαν στην χθεσινή προσφυγή του Στάθη Ταυλαρίδη εις βάρος του ΟΦΗ. Παρών και ο παλαίμαχος που ζήτησε τον λόγο να μιλήσει.

Η προσφυγή του Στάθη Ταυλαρίδη εις βάρος του ΟΦΗ εκδικάστηκε το απόγευμα της Τρίτης και δείγμα της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζουν την κατάσταση στην ΠΑΕ αποτελεί και η παρουσία του ισχυρού άνδρα της ομάδας Μιχάλη Μπούση αλλά και του αντιπροέδρου της Ηλία Πουρσανίδη. Νωρίτερα διαβάσατε όλα όσα είπε ο πρόεδρος του ΟΦΗ κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης και τα οποία καταγράφει σήμερα η εφημερίδα Live Sport με τον Μιχάλη Μπούση να ξεσπάει για την κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί με την αξίωση των 66.000 ευρώ παρότι τόσο με το νόμο Κοντονή, όσο και με απόφαση της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ η τωρινή ΠΑΕ δεν έχει καμία σχέση με τα χρέη της προηγούμενης.

Η εκδίκαση της προσφυγής είχε διάρκεια μια ώρα περίπου και στην εκδίκαση της παρόντες ήταν, από την πλευρά του ΟΦΗ, οι Μιχάλης Μπούσης, Ηλίας Πουρσανίδης και οι νομικοί της ΠΑΕ Ιάσωνας Παπαστεφανάκης και Αργύρης Λίβας ενώ από την πλευρά του Ταυλαρίδη παρών ήταν ο ίδιος και ο δικηγόρος του Πάρης Ατλαμάζογλου.

Το Gentikoule σας μεταφέρει το πλήρες ρεπορτάζ από την ΕΠΟ:

Από την πλευρά του Στάθη Ταυλαρίδη πήρε τον λόγο ο δικηγόρος του Πάρης Ατλαμάζογλου που βλέποντας στην αίθουσα τον νομικό εκπρόσωπο της Σούπερ Λιγκ 1 Γιάννη Οικονομάκη αντέδρασε λέγοντας πως “η Λίγκα δεν έχει κανένα δικαίωμα να βρίσκεται εδώ και να κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του ΟΦΗ”.

Στην συνέχεια απάντησε ο κ. Οικονομάκης λέγοντας στην αρχή πως “στα 12 χρόνια που ασχολούμαι με τη νομική εκπροσώπηση της Σούπερ Λιγκ, είναι το πιο αβάσιμο αίτημα που μας έχει γίνει από οποιαδήποτε ΠΑΕ. Όταν ήρθε ο ΟΦΗ να ζητήσει την πρόσθετη παρέμβαση της Σούπερ Λιγκ είπα πως δεν υπάρχει λόγος γιατί είναι μια υπόθεση που δεν έχει τύχη από την στιγμή που έχει γίνει εκκαθάριση στην προηγούμενη ΠΑΕ και κατά συνέπεια τα χρέη δεν ακολουθούν τη νέα Ανώνυμη Εταιρεία”.

Ο Γιάννης Οικονομάκης συνέχισε και στάθηκε στις συνέπειες που θα υπάρξουν για σύσσωμο το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς πέραν του ΟΦΗ, την ίδια διαδικασία έχουν ακολουθήσει και άλλες ΠΑΕ όπως οι ΑΕΚ, Άρης και Λάρισα. «Σε αντίστοιχη κατάσταση με την ΠΑΕ ΟΦΗ βρίσκονται οι ΠΑΕ Άρης, ΑΕΛ, ΑΕΚ», ανέφερε αντικρούοντας την άλλη πλευρά που έλεγε πως η λίγκα δεν έχει έννομο συμφέρον να ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση. Οι συνέπειες αν η προσφυγή γίνει δεκτή θα είναι δυσβάσταχτες για το ελληνικό πρωτάθλημα και το ποδόσφαιρο. Οι ομάδες, είτε θα πτωχεύσουν, είτε θα καταρρεύσουν οικονομικά, γιατί θα ακολουθήσουν πολλές ανάλογες υποθέσεις».

Ο εκπρόσωπος του Ταυλαρίδη Πάρης Ατλαμάζογλου επικαλέστηκε την υπόθεση προσφυγής του Σιστόν κατά του Άρη και το ότι ο Ισπανός προσέφυγε στην ΦΙΦΑ όπου δικαιώθηκε ζητώντας να εκτελεστεί και η απόφαση υπέρ του βετεράνου. Το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ αντέκρουσε αυτό το επιχείρημα υπογραμμίζοντας πως ο Σιστόν προσέφυγε στην ΦΙΦΑ εν αντιθέσει με τον Ταυλαρίδη που έχει προσφύγει μόνο στην ΕΠΟ και ότι στην Ελλάδα ισχύει το ελληνικό δίκαιο και ο νόμος Κοντονή που αναφέρει πως οι νέες ΠΑΕ που έχουν συσταθεί μετά το 2017 δεν κουβαλούν τα χρέη των προηγούμενων ανώνυμων εταιρειών.

“Δεν έχει καμία σχέση η μια υπόθεση με την άλλη” ανέφερε χαρακτηριστικά η νομική εκπροσώπηση της ΠΑΕ ενώ στην συνέχεια οι δικηγόροι του ΟΦΗ τόνισαν πως τίθεται θέμα παραγραφής του αιτήματος του Στάθη Ταυλαρίδη καθώς εγείρονται ζητήματα παραγραφής αξίωσης του.

Όταν στο τέλος ζήτησε τον λόγο ο Μιχάλης Μπούσης και η πρόεδρος του διαιτητικού δεν του τον έδωσε, ο τελευταίος ξέσπασε με την πρόεδρο να του απαντάει: «Στις ΗΠΑ, όμως δεν θα μιλούσατε χωρίς να σας έχει δοθεί άδεια από το δικαστήριο».

Παρών στην εκδίκαση της προσφυγής ήταν και ο ίδιος ο Στάθης Ταυλαρίδης που μάλιστα ζήτησε να παρέμβει δίχως να του δοθεί ο λόγος από την πλευρά του δικαστηρίου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook