Η νύχτα που έδειξε ποιος είναι ο “τσάτσος”!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ήταν 6 Απριλίου του 2008 και ο ΟΦΗ υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό φιλοδωρίζοντας τον με… “ντόρτια”!

Όπως γίνεται κατανοητό, πάντα αυτά τα παιχνίδια έπαιρναν έναν διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν που έχουν οι συνηθισμένοι αγώνες. Οι λόγοι γνωστοί και χιλιοειπωμένοι δίχως καμία διάθεση να τους επαναλάβουμε. Όμως εκείνο το απόγευμα, ήταν ένα απόγευμα ηδονής. Ένα απόγευμα που οι χιλιάδες Ομιλήτες περίμεναν από καιρό.

Και ο ΟΦΗ όχι μόνο κέρδισε τον Παναθηναϊκό αλλά τον ξεφτίλισε. Το 4-1 ήταν το μικρότερο κέρδος από εκείνη τη νίκη. Γιατί, μόνο η ηθική ζημιά που ακολούθησε το τέλος του αγώνα και το κυνηγητό που έπεσε στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” ήταν ότι καλύτερο.

Απλά για λόγους ιστορικούς αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι αυτοί που “σκότωσαν” τον Παναθηναϊκό ήταν οι Ντρούλιτς, Πόποβιτς, Σίμιτς και Σφακιανάκης με τους πανηγυρισμούς του τελευταίου να μένουν στην ιστορία. Όπως βέβαια στην ιστορία έμεινε και ο προπονητής εκείνης της ομάδας, ο Γιώργος Παράσχος. Με το γνωστό σύνθημα “Παράσχο θα αφήσω μουστάκι…” να συνεχίζει να δονεί την ατμόσφαιρα και μετά την επιστροφή του στο Ηράκλειο δύο χρόνια αργότερα.