ΘΕΜΑ: Η ανάλυση του ρόστερ του ΟΦΗ | Που ενισχύθηκε, που ήθελε επιπλέον κινήσεις

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με την απόκτηση του Κωνσταντίνου Μπαλογιάννη ολοκληρώθηκε το ρόστερ του ΟΦΗ μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 και το Gentikoule αναλύει τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν.

Στις 13 μεταγραφές έφτασε ο ΟΦΗ στο φετινό καλοκαίρι αλλάζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ του σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Κάτι που λίγο πολύ είναι και αναμενόμενο από την στιγμή που οι αποχωρήσεις έφτασαν σχεδόν τον ίδιο αριθμό (14).

Κάνοντας την αρχή αναφορικά με τις προσθαφαιρέσεις θα δούμε πως από τους 14 ποδοσφαιριστές που έφυγαν οι μοναδικοί που ήταν βασικοί ήταν οι Λισάντρο Σεμέντο και Ζοάο Φιγκεϊρέντο ενώ οι υπόλοιποι ήταν μέλη του ροτέισον έχοντας λίγο ή και καθόλου χρόνο συμμετοχής στο περσινό πρωτάθλημα.

ΕΦΥΓΑΝ

Γουάλι (Καστεγιόν), Δερμιτζάκης (-), Κουτρουμπής (Ουίπεστ), Δεληγιαννίδης (Σέπσι), Μπολάκης (-), Μπράουν (-), Περδίκης (ΟΦΙ), Νάστος (Ραπίντ Βουκουρεστίου), Ζοάο Βίκτορ (Ινδία), Ντίνας (Ξάνθη), Μάνος (Άρης), Σεμέντο (Φορτούνα Σιτάρντ), Φιγκεϊρέντο (Αλ Ουάσλ), Καλαϊτζάκης (Τρίγλια Ραφήνας)

ΗΡΘΑΝ

Βάτερμαν (ΑΠΟΕΛ), Ουές (Πλατανιάς), Λυμπεράκης (Πανιώνιος), Σελίμοβιτς (Απόλλων Λεμεσού), Βούρος (ΑΠΟΕΛ), Διαμαντής (ΠΑΟΚ), Μπαλογιάννης (ΠΑΟΚ), Στάρτζεον (Ξάνθη), Σολίς (Μπόκα Τζούνιορς), Γιάννου (ΑΕΚ Λάρνακας), Σαρδινέρο (Απόλλων Λεμεσού), Γκαργκαλατζίδης (Ξάνθη), Γρίβας (Πανιώνιος).

Η ανάλυση του πάρε δώσε του ΟΦΗ

Οι φετινές μεταγραφές του ΟΦΗ χωρίζονται σε δύο μέρη: Η ομάδα επένδυσε στο ταλέντο παίρνοντας παίκτες σε μικρή ηλικία όπου ήδη για μερικούς από αυτούς είναι θετικά τα πρώτα δείγματα γραφής όπως ο Ουές και ο Διαμαντής και η δεύτερη αφορά εκείνους που έχουν εμπειρία όπως οι Σαρδινέρο, Σελίμοβιτς, Βούρος, Βάτερμαν, Στάρτζεον και Σολίς.

Ο ΟΦΗ έκανε μεταγραφές σε όλες τις γραμμές, από εκείνη του τερματοφύλακα μέχρι και εκείνη του επιθετικού. Σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν είναι περισσότερο ενισχυμένος στην άμυνα όπου έχει και βάθος αλλά και επιλογές, τόσο στα άκρα με τις προσθήκες των Λυμπεράκη, Ουές όσο και στο κέντρο με τους Διαμαντή, Σελίμοβιτς, Βούρο.

Στην μεσαία γραμμή η μοναδική προσθήκη που έγινε ήταν εκείνη του Μπαλογιάννη, κάτι αναμενόμενο καθώς δεν υπήρξε αποχώρηση βασικού παίκτη αφού στο ρόστερ του ΟΦΗ παρέμειναν όλα τα “βαριά χαρτιά” της ομάδας όπως οι Μεγιάδο, Ναμπί, Σακόρ, Νέιρα.

Στις θέσεις των εξτρέμ ο ΟΦΗ προχώρησε σε τέσσερις μεταγραφές: Στο Ηράκλειο ήρθαν οι Σαρδινέρο, Γρίβας, Σολίς και Στάρτζεον ενώ σύντομα αναμένεται να τεθούν στην διάθεση του τεχνικού τιμ και οι Φερέιρα, Τσιλιανίδης. Συνολικά ο ΟΦΗ έχει επτά ποδοσφαιριστές για τα άκρα της επίθεσης εκ των οποίων, τώρα, είναι διαθέσιμοι οι τέσσερις παραπάνω καθώς στην λίστα των τραυματιών είναι και ο Βαζ του οποίου η επιστροφή χρονολογείται πλέον για το 2021. Ο ΟΦΗ ενισχύθηκε σε αυτές τις θέσεις, η ομάδα απέκτησε βάθος και επιλογές σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν όπου η αλήθεια είναι πως όλο το κουπί το τράβηξαν οι Σεμέντο, Τσιλιανίδης με τον Βαζ να έρχεται αρκετές φορές από τον πάγκο ενώ ο Φερέιρα ήταν εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Tέλος, στην επίθεση υπήρξαν δύο αποχωρήσεις και δύο μεταγραφές: Έφυγαν οι Φιγκεϊρέντο, Μάνος και ήρθαν οι Γιάννου, Γκαργκαλατζίδης. Επί της ουσίας η απώλεια σε σχέση με πέρυσι είναι ο Βραζιλιάνος μιας και ο Μάνος έκανε μια πολύ κακή σεζόν με το τελευταίο γκολ του να χρονολογείται για έναν χρόνο πριν όταν και σκόραρε τον Σεπτέμβρη του 2019.

Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Ο ΟΦΗ σε σχέση με την περσινή σεζόν είναι ενισχυμένος στην άμυνα, σε όλες τις θέσεις αλλά και στις θέσεις των εξτρέμ όπου διαθέτει βάθος και περισσότερες επιλογές σε σχέση με ότι είδαμε πέρυσι. Παράλληλα, στην θέση του τερματοφύλακα έχει δύο ισάξιους γκολκίπερ ενώ στην μεσαία γραμμή βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με την σημείωση πως ενισχύθηκε με έναν ταλαντούχο παίκτη όπως είναι ο Μπαλογιάννης.

Αν εντοπίζεται κάπου το κενό, αυτό είναι στην επίθεση. Εκεί υπάρχει ένα κενό καθώς λείπει ένας ακόμα φορ που θα πλαισιώσει τους Γιάννου, Γκαργκαλατζίδη παρότι στα τελευταία παιχνίδια έχει επιφορτιστεί με αυτόν τον ρόλο ο Σαρδινέρο που βγάζει θετικά σημάδια μέσα στο γήπεδο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook