Το δυσαναπλήρωτο κενό του Χουάν Νέιρα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Αργεντινός “μαέστρος” είναι το μεγάλο ερωτηματικό για τα επόμενα παιχνίδια όταν έχει λείψει ελάχιστα τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Χουάν Νέιρα στην διετία που βρίσκεται στον ΟΦΗ, δίχως να υπολογίζεται η φετινή σεζόν, έλειψε ελάχιστα. Σε δύο χρονιές, ο Αργεντινός μετράει μόλις 16 απουσίες σε σύνολο 68 παιχνιδιών πρωταθλήματος. Τα περισσότερα παιχνίδια που έλειψε ήταν το δίμηνο Οκτώβρης – Νοέμβρης του 2018 όταν και τραυματίστηκε, παίρνοντας φόρα για την συνέχεια μετρώντας 24 συμμετοχές και πηγαίνοντας μέχρι και τον τελευταίο αγώνα μπαράζ κόντρα στον Πλατανιά.

Πέρυσι πάλι τράβηκε το κουπί σε όλη την σεζόν και από τα 36 παιχνίδια που έδωσε ο ΟΦΗ για το πρωτάθλημα (κανονική διάρκεια, play offs), ο Νέιρα απουσίασε μόλις στα έξι λόγω καρτών. Με λίγα λόγια το πρόβλημα που έβγαλε στο γόνατο είναι το πρώτο μετά τον Οκτώβρη του 2018.

Η ηγετική φυσιογνωμία του στην μεσαία γραμμή, η προσαρμογή του σε οποιοδήποτε σύστημα αποφασίζει να παρατάξει τον ΟΦΗ, οι συνεργασίες του με τους Ναμπί και Μεγιάδο είναι ζητήματα για τα οποία καλείται να βρει λύσεις ο Γιώργος Σίμος ενόψει των επόμενων αγώνων που θα απουσιάσει ο Χουάν Νέιρα. Είναι σημαντικό να μπορέσει ο ΟΦΗ να καλύψει το κενό του με οποιονδήποτε τρόπο στα παιχνίδια που (σίγουρα) θα χάσει όπως είναι εκείνα με τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης (αποτελεί ερωτηματικό εκείνο με την ΑΕΚ για την 7η αγωνιστική).

Ο ΟΦΗ δεν έχει συνηθίσει να παίζει χωρίς τον Χουάν Νέιρα, αυτό είναι διαπιστωμένο και βάσει αριθμών με την παρουσία του Αργεντινού να είναι κομβική τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά. Παρότι χαφ που δεν είναι “εξάρι”, ο Νέιρα έχει πάρει 25 κίτρινες κάρτες (!!) σε αυτά τα δύο χρόνια της παρουσίας του στον ΟΦΗ δείγμα ότι συνεισφέρει ποικιλοτρόπως στο παιχνίδι της ομάδας. Το κενό που αφήνει πίσω του ο Νέιρα είναι σημαντικό και δυσαναπλήρωτο γιατί είναι χαφ που κάνει όλες τις δουλειές στο κέντρο αλλά και στην αντίπαλη περιοχή: Δημιουργεί, σκοράρει, πασάρει, ο Αργεντινός κάνει τόση πολύ δουλειά μέσα στον αγωνιστικό χώρο που δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως δεν υπάρχει στο ρόστερ του ΟΦΗ άλλος παίκτης με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook