“Ο ΟΦΗ είναι πιο ενισχυμένος από πέρυσι, διαφέρει από κάθε άλλη ομάδα της Ελλάδας”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο τεχνικός των Χανίων Αλέκος Βοσνιάδης μίλησε στον Αthletic Radio 104,2 αποθεώνοντας τον τρόπο λειτουργίας του ΟΦΗ ενώ αναφέρθηκε στον Κοσμά Τσιλιανίδη που τον είχε παίκτη στην ακαδημία του Αχιλλέα Τριανδρίας από μικρό παιδί.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέκος Βοσνιάδης στον Αthletic Radio 104,2

Για το φιλικό του ΟΦΗ με των Χανίων: “Τα φιλικά είναι παιχνίδια δοκιμών είναι τέτοια η περίοδος που πρέπει να τα δούμε με αυτήν την μορφή, γίνονται για παίκτες που δεν παίζουν ή που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Ο ΟΦΗ έχει αλλάξει επίπεδο και επειδή γνωρίζω πολύ καλά ποια είναι η φιλοσοφία του γιατί είμαστε φίλοι με τον Γιώργο Σίμο, θεωρώ πως είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που πρεσβεύει το κάτι διαφορετικό. Σε όλες τις μεγάλες και όχι μόνο ομάδες της Ελλάδας ένα στραβό αποτέλεσμα θα φέρει πίεση και γκρίνια όμως ο ΟΦΗ έχει μια διαφορετική φιλοσοφία και αυτό έχει φανεί από πέρυσι”.

Για τα στοιχεία που του κάνουν εντύπωση από τον ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Ελλάδας. Η ηρεμία και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα αποτελέσματα, τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια. Μας αρέσει να τον βλέπουμε και πιστεύω πως και φέτος μπορεί να κάνει καλή πορεία. Δεν αλλάζει το σκεπτικό της ομάδας, όλοι γύρω από την ομάδα είναι πάντα αισιόδοξοι και στον ΟΦΗ φυσάει ένας άλλος αέρας και πραγματικά το εννοώ είναι χαρά μας να το βλέπουμε γιατί είναι μια μεγάλη ομάδα και μας φέρνει πάλι τις μνήμες του παλιού ΟΦΗ”.

Για τον φετινό ΟΦΗ: “Απέκτησε βάθος στο ρόστερ του, για εμένα ενισχύθηκε περισσότερο από πέρυσι και το ποδόσφαιρο που παίζει για τα δεδομένα της Ελλάδας είναι πολύ καλό όπως και για τον κόσμο του που θέλει να βλέπει τέτοιο θέαμα. Το καλό στον ΟΦΗ είναι πως ένα και δύο αρνητικά αποτελέσματα δεν θα τους αλλάξουν το σκεπτικό και όταν μια ομάδα δεν αλλάζει φιλοσοφία τότε πιστεύω πως μπορούν να έρθουν ακόμα καλύτερα χρόνια. Είδα το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και από το 70′ και μετά δεν θυμάμαι πόσο πολύ υπέρ του ήταν η κατοχή της μπάλας. Ξαφνικά είδαμε ένα αποτέλεσμα με δύο ανάποδες φάσεις. Πιστεύω πως η ομάδα πατάει πάνω στην φιλοσοφία της, έχει την σιγουριά, έχει δίπλα της ανθρώπους που δεν πανικοβάλλονται και χρειάζεται να εμπιστευτείς έναν προπονητή όπως συμβαίνει στον ΟΦΗ. Όλη αυτή η διαδικασία είναι ξένη προς τα δικά μας δεδομένα, ο ΟΦΗ έχει αλλάξει οριστικά επίπεδο και μακάρι να συνεχίσει πάνω σε αυτό το μοτίβο”.

Για τον Κοσμά Τσιλιανίδη: “Για όποιον δεν το γνωρίζει, πρέπει να σας πω ότι ο Κοσμάς ξεκίνησε από την δική μας ακαδημία, του Αχιλλέα Τριανδρίας στην Θεσσαλονίκη και τον ξέρω από μικρό παιδί. Έχει μεγάλη ποιότητα, είναι καλός τακτικά και ξεχώριζε από τα πρώτα του βήματα. Ευτυχώς έκανε στην καριέρα του σωστές επιλογές, ήρθε στον ΟΦΗ και έδειξε αμέσως πόσο μπορεί να βοηθήσει. Να γυρίσει σιδερένιος και επειδή είναι πολύ καλός επαγγελματίας αλλά και πεισματάρης είμαι σίγουρος πως θα επιστρέψει υγιής και θα βρεθεί στην Εθνική ομάδα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook