Tζόναθαν Ντε Γκούζμαν: Μια ΧΑΦΑΡΑ στον ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ έκανε το μπαμ στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και ο 33χρονος Ολλανδός με παρουσία και γκολ σε Μουντιάλ έρχεται στην Ελλάδα για να κάνει την διαφορά.

Τα νούμερα του Ντε Γκούζμαν προκαλούν, από μόνα τους ίλιγγο:

Ολλανδία (Φέγενορντ): 129 ματς / 26 γκολ
Ισπανία (Βιγιαρέαλ, Μαγιόρκα): 63 ματς / 6 γκολ
Αγγλία (Σουόνσι): 93 ματς, 15 γκολ
Ιταλία (Νάπολι, Κάπρι, Βερόνα): 70 ματς / 10 γκολ
Γερμανία (Άιντραχτ Φρανκφούρτης): 68 ματς / 4 γκολ

Ο 33χρονος Ολλανδός με 14 συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα, γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί βάσει βιογραφικού το μεγαλύτερο όνομα που έχει έρθει ποτέ στον ΟΦΗ. Παίκτης που την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, την Μπουντσελίγκα και που όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες είναι έτοιμος για να μπει αμέσως στο γήπεδο.

Ο Ντε Γκούζμαν είναι από τους παίκτες που λέμε πως είναι μεταγραφή από το πάνω ράφι, παίκτης που μέχρι και πριν από λίγους μήνες θεωρούνταν απλησίαστος οικονομικά ενώ τα ρεπορτάζ του Αυγούστου συνδέουν το όνομα του με τον Παναθηναϊκό αλλά τελικά θεωρείται ακριβός για τους πράσινους. Ένα οκτάρι και παράλληλα δεκάρι, παίκτης καθαρά επιθετικογενής, πατάει πολύ την αντίπαλη περιοχή και παρότι χαφ – αντιπροσωπευτικό δείγμα αποτελούν τα γκολ που πέτυχε στις ομάδες του.

Παίζοντας σε ομάδες που αποτελούν τεράστια μεγέθη για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο όπως η Νάπολι, με γκολ σε Ιταλία και Ευρώπη ο Τζόναθαν Ντε Γκούζμαν είναι ένας παίκτης που έχει μάθει να δίνει το δικό του τέμπο στην μεσαία γραμμή της κάθε ομάδας. Ωστόσο το σημαντικότερο; Έβγαζε κάθε χρονιά χωρίς τραυματισμούς, παίκτης που το βιογραφικό του μιλάει από μόνο του και κυρίως ένας χαφ που έρχεται να κλειδώσει απόλυτα με το στυλ παιχνιδιού που θέλει να παίξει ο ΟΦΗ.

Εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, παίζει στις θέσεις των χαφ, ηγέτης στην μεσαία γραμμή και παράλληλα μέσος που ζητάει μπάλα, έχει παραστάσεις από πολύ μεγαλύτερα πρωταθλήματα από το ελληνικό και οι εμπειρίες που θα φέρει στον άξονα του ΟΦΗ είναι τέτοιες που αναμφίβολα δίνουν το κάτι παραπάνω στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook