Τι είπε ο Χαρδαλιάς για την αναστολή της απόφασης για τους φιλάθλους στα γήπεδα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Διαβάστε όλα όσα δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για την αναστολή της απόφασης να μπουν φίλαθλοι στα ελληνικά γήπεδα.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού  στην Ελλάδα, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην απόφαση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει στην αναστολή της χθεσινής απόφασης για να ανοίξουν ξανά τα ελληνικά γήπεδα“Τις προηγούμενες εβδομάδες είχε διαμορφωθεί ένα δεδομένο με πρωτόκολλα και κανόνες που δεν προέβλεπαν εκπτώσεις για την δημόσια υγεία. Η ομάδα εργασίας της Σούπερ Λιγκ είχε καταθέσει μια σοβαρή πρόταση που θα λειτουργούσε αρχικά, πιλοτικά και έτυχε της αποδοχής των επιστημόνων. Όμως από χθες το βράδυ η ροή των αποτελεσμάτων άλλαξε, η επιθετική εμφάνιση του κορονοϊού είχε ως αποτέλεσμα να πάρει ο Πρωθυπουργός την απόφαση να προχωρήσει σε αναστολή της. Την ώρα που καταγράφεται ένας σταθερά αυξημένος αριθμός και προφανώς δεν ήταν κατάλληλη η στιγμή της επιστροφής των φιλάθλων και κάτι τέτοιο θα έδινε λάθος μήνυμα στην ελληνική κοινωνία”.

Στην συνέχεια σε ερώτηση για την αλλαγή της απόφασης απάντησε: “Εδώ και 15 μέρες έχει ξεκινήσει μια διαβούλευση, γιατί βούληση της Κυβέρνησης ήταν να έρθει η σταδιακή επαναφορά των φιλάθλων στα γήπεδα. Η Σούπερ Λιγκ έκανε εξαιρετική δουλειά, παρουσίασε μια πολύ σοβαρή μελέτη που συζητήθηκε τρεις φορές στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Το ζήτημα είναι πως υπήρξε διαβούλευση και συζητήθηκε μέχρι χθες όπου υπήρξαν ενδοιασμοί ως προς το ποσοστό. Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και δόθηκε η έγκριση ώστε να ξεκινήσει σταδιακά και έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις. Όμως από το απόγευμα και μετά, ήταν ξεκάθαρο πως υπάρχει μεγάλη πίεση σε σχέση με τα κρούσματα και αυτό αποδεικνύεται από τον αριθμό κρουσμάτων που είναι και ρεκόρ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook