“Κρύα” ήττα για τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο αποδεκατισμένος ΟΦΗ πάλεψε όσο μπορούσε, προηγήθηκε αλλά η διαφορά ποιότητας έφερε και την ανατροπή για την ΑΕΚ που πήρε τη νίκη με 2-1.

Ο Γιώργος Σίμος παρέταξε τον ΟΦΗ με 5-4-1: Ο Βάτερμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά έπαιξε ο Ουές, αριστερά ο Κοροβέσης με τους Βαφέα, Διαμαντή και Λυμπεράκη να αποτελούν την τριάδα των στόπερ. Σακόρ, Μεγιάδο, Μπαλογιάννης έπαιξαν στον άξονα, με τον Στάρτζεον να έχει ελεύθερο ρόλο και τον Γιάννου να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΟΦΗ που κατάφερε να προηγηθεί στο 6ο λεπτό όταν ο Στάρτζεον πήρε το “ριμπάουντ” από την κακή απομάκρυνση του Χνιντ και με δυνατό σουτ έκανε το 0-1. Το γκολ του Πορτογάλου αποσυντόνισε την ΑΕΚ ενώ ο ΟΦΗ με καλή ανασταλτική λειτουργία δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Οι παίκτες του Καρέρα είχαν μια ανούσια κατοχή της μπάλας δίχως να απειλήσουν την εστία του Βάτερμαν ενώ ο ΟΦΗ προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση δίχως ωστόσο καλό αποτέλεσμα.

Και από εκεί που η ΑΕΚ δεν ήταν απειλητική, ήρθε το γκολ της ισοφάρισης με τον Μάνταλο να εκτελεί το φάουλ, ο Βάτερμαν έκανε πολύ κακή έξοδο και ο Νεντεντσιάρου με κεφαλιά έκανε το 1-1. Ο ΟΦΗ έχασε το μυαλό του στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου ημιχρόνου με την ΑΕΚ να ψάχνει το γκολ της ανατροπής. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τον ΟΦΗ να στέκεται τυχερός όταν στο 45′ ο Μαχαίρας σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Βάτερμαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ βγήκε πιο δυνατά στο γήπεδο με τον ΟΦΗ να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και να βγει από την περιοχή του. Στο 51′ ο Βάτερμαν κάνει την επέμβαση του αγώνα όταν έδιωξε καταπληκτικά το σουτ του Μαχαίρα ενώ η ΑΕΚ μέχρι την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ήταν ανώτερη του ΟΦΗ. Ο Σίμος βλέποντας τον ΟΦΗ να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα πέρασε στο παιχνίδι τον Ντε Γκουζμάν που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έβγαλε ωραία σέντρα για τον Γιάννου που έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Στο 74′ ήρθε η ανατροπή για την ΑΕΚ όταν ο Λυμπεράκης έκανε λάθος πάσα, ο Λόπες εκτέλεσε γρήγορα το πλάγιο έδωσε για τον Σάκχοφ που πέρασε τον Στάρτζεον και με πλασέ έκανε το 2-1.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Σίμος πέρασε στο ματς τους Γκαργκαλατζίδη, Νοικοκυράκη με τον Καρέρα την ίδια ώρα να ενισχύει την άμυνα του αλλάζοντας την διάταξη σε 3-6-1. Ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να απειλήσει στα τελευταία λεπτά του αγώνα και να παραμείνει το 2-1.

Mπείτε στο LIVE CENTER του Gentikoule

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook