ΟΦΗ: Οι πέντε παίκτες που κρίνουν την αγωνιστική ανάσταση

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ επιστρέφει στο πρωτάθλημα και το Gentikoule καταγράφει τα πέντε κλειδιά για την επόμενη, βατή, πεντεάδα αγώνων που ακολουθεί μέχρι το τέλος του 2020.

Μετά τις… δύσκολες οκτώ πρώτες αγωνιστικές και το πρόγραμμα – βουνό που είχε ο ΟΦΗ, εν μέσω μάλιστα πολλών απουσιών λόγω τραυματισμών, ακολουθεί μια πεντάδα παιχνιδιών που οι παίκτες του Γιώργου Σίμου καλούνται να πιάσουν το μάξιμουμ της απόδοσης τους και να φτάσουν σε διψήφιο αριθμό βαθμολογικής συγκομιδής.

Αναλυτικά:

Αντριάν Σαρδινέρο

Ο Ισπανός μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα, συνέχισε φορτσάτος και αποτέλεσε ένα από τα πρόσωπα του ΟΦΗ στις πρώτες αγωνιστικές. Πέτυχε τρία γκολ, είναι ο πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα ενώ ξεχώρισε ακόμα και σε παιχνίδια που δεν σκόραρε όπως στην Τούμπα ή κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο “Σάρδι” που μετατοπίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, αντί για εξτρέμ που αγωνιζόταν στα πρώτα παιχνίδια, έδωσε στον ΟΦΗ το γκολ και παράλληλα την αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιούργησε η ομάδα, κάτι που δεν συνέβη στα παιχνίδια που ακολούθησαν από την ημέρα του τραυματισμού του και μετά.

Χουάν Νέιρα

Ο Αργεντινός “μαέστρος” δεν έχει αγωνιστεί από τις 5 Οκτωβρίου και μετά όταν υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση λόγω των ενοχλήσεων στο γόνατο. Η παρουσία του κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του ΟΦΗ. Από το σκοράρισμα και την δημιουργία μέχρι και τον τσαμπουκά που έλειψε από την μεσαία γραμμή της ομάδας. Η επιστροφή του στον άξονα αναμένεται να λύσει σημαντικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα παιχνίδια που απουσίασε όπως βέβαια και η παρουσία του στην ενδεκάδα του ΟΦΗ θα δώσει πολλά και στον τομέα της προσωπικότητας.

Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν

Ήρθε στο Ηράκλειο ως η τελευταία μεταγραφή του ΟΦΗ. Δεν ήταν έτοιμος και μέχρι τώρα αγωνίστηκε για μικρά χρονικά διαστήματα. Πλέον, με τον τραυματισμό του Ναμπί και την απουσία του Άγγλου, η παρουσία του στην ενδεκάδα κρίνεται επιβεβλημένη. Δεν αποκλείεται να ξεκινήσει βασικός κόντρα στον Βόλο, η εμπειρία και η προσωπικότητα του μπορεί να συνεισφέρει πολλαπλά στον ΟΦΗ. Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Ντε Γκουζμάν καλείται να δώσει στον ΟΦΗ πολλά στοιχεία τόσο σε δημιουργικό επίπεδο, όσο και σε εκτελεστικό καθώς πρόκειται για έναν box to box μέσο, που όπως έχει δείξει και το βιογραφικό του, σκοράρει αρκετά με κάθε ομάδα που αγωνίστηκε.

Φάμπιο Στάρτζεον

Εν μέσω των τόσων προβλημάτων που αντιμετώπισε ο ΟΦΗ, ο Πορτογάλος αγωνίστηκε στον άξονα προσπαθώντας να μπει στα “παπούτσια” του Ναμπί παρότι είναι καθαρόαιμος εξτρέμ. Δεν κατάφερε να ξεχωρίσει παίζοντας σε αυτήν την θέση τόσο κόντρα στην ΑΕΚ, όσο και με τον Ολυμπιακό, ενώ είναι γεγονός ότι η καλύτερη εμφάνιση του έγινε στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό παίζοντας ως αριστερός εξτρέμ πετυχαίνοντας ένα γκολ και δημιουργώντας συνεχείς κινδύνους για την περιοχή του Διούδη.

Μιγκέλ Μεγιάδο

Με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Αργεντινός χαφ δεν ήταν ο εαυτός του στις προηγούμενες αγωνιστικές. Η σπιρτάδα του, η παρουσία του που κάνει το παιχνίδι του ΟΦΗ πιο σκληρό και δυναμικό απουσίασε. Είναι δεδομένο πως η διακοπή θα τον βοηθήσει να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς καθώς η παρουσία του στο παιχνίδι του ΟΦΗ κρίνεται απαραίτητη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook