Pics | Αφιέρωμα του Άγιαξ στον Μπόι Βάτερμαν

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δηλώσεις του γκολκίπερ του ΟΦΗ φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα του “Αίαντα” που γυρίζει τον χρόνο πίσω στην γενιά του Βάτερμαν που ήταν συμπαίκτης με τον μεγάλο Γουέσλι Σνάιντερ.

Σε αφιέρωμα που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα του Άγιαξ γίνεται αναφορά στην φουρνιά της ακαδημίας των Ολλανδών και συγκεκριμένα στον Μπόι Βάτερμαν. Ο Ολλανδός τερματοφύλακας του ΟΦΗ, στα 36 του χρόνια πλέον, γυρίζει τον χρόνο 20 έτη πίσω και αναφέρεται στην παρουσία του στα τμήματα υποδομής του Άγιαξ.

“Πέρασα τόσο καλά εκεί, σκέφτομαι πως ήταν η καλύτερη περίοδος της καριέρας μου” λέει αρχικά ο γκολκίπερ του ΟΦΗ που ήταν μάλιστα συμπαίκτης με τον Γουέσλι Σνάιντερ

“Υπήρχαν τόσοι μεγάλοι παίκτες σε εκείνη την ομάδα. Ήμουν συνέχεια με τον άλλο τερματοφύλακα της ομάδας Ντένις Βαν Ντερ Κράαν. Μιλάω ακόμα με τον Ζέρολντ Προμ και τον Μασλού Ναλμπάντογλου. Ο τότε προπονητής μας Κο Γιάγκερ είναι ένας εξαιρετικός τύπος. Οι γονείς μου πάντα έχουν επαφή μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Ήταν πράγματι διασκεδαστικό”.

Ο Μπόι Βάτερμαν λέει ιστορίες από την παρουσία του στην ακαδημία του Άγιαξ για τις πόλεις που επισκέφτηκε σε διεθνή τουρνουά και που συμμετείχε ως νεαρός ποδοσφαιριστής. Αναφέρεται μάλιστα στην κατάκτηση ενός διεθνούς τουρνουά στην Ιταλία όπου ο Άγιαξ κέρδισε την Ίντερ και την Μίλαν. Μάλιστα αγωνίστηκε παρότι ήταν σε ηλικία 14 χρονών καθώς ο άλλος τερματοφύλακας ήταν τραυματίας: “Αγωνίστηκα στο Τιλμπουργκ αν θυμάμαι καλά. Στην συνέχεια πήρα μια κλήση που έπρεπε να πάω στην Ιταλία. Ο μοναδικός τερματοφύλακας Μάαρτεν Μόλενααρ τραυματίστηκε και έπρεπε να πετάξω μόνος μου για την Ιταλία. Μπορείς να φανταστείς πως είναι αυτό το πράγμα για ένα 14χρονο παιδί. Ήμουν πολύ νευρικός αλλά το πιο ωραίο πράγμα ήταν ότι κερδίσαμε το τουρνουά κόντρα σε όλα τα μεγάλα ιταλικά club”.

Στην συνέχεια ο Βάτερμαν έφυγε από την ακαδημία του Άγιαξ το 2001 πηγαίνοντας στην Χερενφέιν όπου υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο: “Όταν βρίσκεσαι στον Άγιαξ σε αυτή τη νεαρή ηλικία ονειρεύεσαι να αγωνιστείς στην πρώτη ομάδα. Θυμάμαι καλά πως μου έγινε πρόταση για συμβόλαιο από την Χερενφέιν. Οπωσδήποτε ήθελα να δω ποια πλάνα είχαν στον Άγιαξ για εμένα. Μου είπαν πως μπορούσα να πάω να παίξω στην Χερενφέιν ως ελεύθερη μεταγραφή. Σκέφτηκα τις επιλογές μου και υπέγραψα. Την στιγμή που έφτασα στο γραφείο του Λίο Μπεένακερ που ήταν τότε τεχνικός διευθυντής δεν συμφώνησε μαζί μου. Αλλά στο τέλος είχα ήδη φύγει. Σίγουρα θα προτιμούσα να είχα μείνει. Σίγουρα δεν αλλάζει τα χρόνια που πέρασα στον Άγιαξ, πέρασα τόσο καλά εκεί. Σκέφτομαι πως ήταν η καλύτερη περίοδος της καριέρας μου”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook