Ο “Παπ” αποχαιρετάει τον Μαραντόνα!

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

“Ντιεγκο είσαι ο θεός της μπάλας, αλλά και ο πιο ανθρώπινος άνθρωπος”, έγραψε ο συνεργάτης του Γιώργου Σίμου στον ΟΦΗ, Περικλής Παπαπαναγής.

Το ποστάρισμα του Περικλη Παπαπαναγή στην προσωπική του σελίδα στο facebook: 

“Σχεδόν ποτέ δεν γράφω για άλλους!!!

Αλλά σήμερα ένιωσα και εγώ μια μικρή θλίψη για τη φυγή του Ντιεγκο του δικού μας Ντιεγκο που σχεδόν όλοι τον αποκαλούσαν με το μικρό του όνομα χωρίς καν να είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν!

Όλοι εμείς που τον θαυμάσαμε για το ταλέντο του, που τον γουστάραμε για τις αλητικες εμπνεύσεις του, που διχαστήκαμε όταν έβαλε με το χέρι το γκολ στην Αγγλία, (αν και μεταξύ μας το χαρήκαμε), που πανηγυρίσαμε με την Νάπολη όταν έσπασε το κατεστημένο του πλούσιου Βορρά, που τρομάξαμε με το βλέμμα του στην κάμερα όταν μας έβαλε το γκολ, που τον λυπηθήκαμε στα γήπεδα της Ρωσίας, όλοι εμείς λοιπόν τον αποκαλούμε με το μικρό του, γιατί πολύ απλά, κάπου μέσα σε όλα αυτά καθρεφτίστηκε ο φτωχός-ο εμιγκρες-ο εργάτης-ο επαναστάτης-ο αδύναμος – ο ατελης- ο μέσος άνθρωπος τελικά!!!

Ο Ντιεγκο λοιπόν δεν υπήρξε ποτέ υπέρ των τύπων, ποτέ δεν ακολούθησε πρωτόκολλα, τα έβαλε με την Ουεφα, με το κατεστημένο, με τον Πάπα τον ίδιο, με τον Θεό, όντας και ο ίδιος, γιατί πολύ απλά παραδέχθηκε ότι είναι άνθρωπος και ως άνθρωπος έχει δικαίωμα στο λάθος , δικαίωμα ακόμα και στην αυτοκαταστροφή!!!!

Δεν ήταν ποτέ πρότυπο αλλά ήταν ένα τρανό παράδειγμα ,πως μέσα από κάποιες φτωχογειτονιές του Μπουενος Άιρες μπορείς να γίνεις ο υπ΄αριθμον ένα ποδοσφαιριστής στον πλανήτη!!

Για μας λοιπόν Ντιεγκο είσαι ο θεός της μπάλας αλλά και ο πιο ανθρώπινος άνθρωπος”!!!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook