Μαχλάς: “Όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο Νίκος Μαχλάς, ο οποίος τόνισε πως αν όλες οι ομάδες δεν  κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και δεν κοιτάζει ο καθένας το συμφέρον του δεν πρόκειται να βρεθεί λύση.

«Η πολιτεία, η ΕΠΟ και η Superleague, να καθίσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι για να βρούμε μία λύση για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου», είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Μαχλάς.

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ, αναλύοντας τους λόγους που η ομάδα του έφτασε στην τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται, τόνισε:

«Ο καθένας σκέφτεται το συμφέρον του. Μακάρι να υπήρχε κοινή λογική».

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Νίκος Μαχλάς στον  NovaΣΠΟΡ FM 94,6

-Πιστεύετε πως υπάρχει κάποια λύση για τον ΟΦΗ;
«Ξέρετε εσείς κάποια λύση να μου την προτείνετε; Εγώ δεν ξέρω».

-Από την στιγμή που βλέπατε την οικονομική κρίση και τα δεδομένα που υπάρχουν, γιατί δεν βρισκόσασταν όλες οι ΠΑΕ μαζί για να βρείτε μία λύση;
«Όλοι παίζουμε στο ίδιο πρωτάθλημα, αλλά ο καθένας κοιτάζει το δικό του συμφέρον. Εάν οι δύο μεγάλες ομάδες ασχολούνται εάν είναι ή όχι πέναλτι, τότε τι να κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι. Δεν έχουμε τόσο μεγάλο λόγο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εάν δεν καταλάβουν αυτοί που διοικούν πως συμμετέχουν κι άλλες ομάδες…».

-Άρα κακώς υπάρχει ο συνεταιρισμός;
«Όχι. Όχι. Ο συνεταιρισμός πρέπει να υπάρχει. Αλλά δεν υπάρχουν χρήματα. Είναι το σύστημα που μας “τρώει” όλους. Δεν μπορεί μια ομάδα να μείνει περισσότερο από δύο χρόνια στην Β’ Εθνική. Δεν είναι σωστό το πλάνο. Και έρχεται ο ΟΠΑΠ και αυξάνει την φορολογία με αυτά τα δεδομένα. Δεν μπορεί να ανέβει η ποιότητα έτσι. Άρα χάνεται το προϊόν. Το πρωτάθλημα ξεφτιλίζεται όταν δεν υπάρχει ποιότητα και ανταγωνισμός. Θα πρέπει να μην υπάρχει τόσο μεγάλη απόσταση στα λεφτά που λαμβάνουν οι ομάδες της Β’ και Γ’ Εθνικής από αυτές της Superleague.

-Και πως αλλάζει αυτό;
«Να έχουμε κοινή άποψη, όλοι μας. Να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι. Πολιτεία, ΕΠΟ και Superleague να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε εμείς για το καλό μας. Θέλω ένα καλό ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα, δεν σέβονται. Ούτε τον ποδοσφαιριστή ούτε κανέναν. Και υπάρχουν κάτι εξυπνάκηδες που γράφουν καλά και το μόνο που τους νοιάζει είναι να κατηγορούν. Αυτό δεν συμβαίνει στο εξωτερικό, εκεί σέβονται. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν και καλοί διαιτητές αλλά δεν τους αφήνουν να σφυρίξουν. Τους τρομοκρατούν. Δεν είναι πόλεμος, παιχνίδι είναι. Πρέπει να σταματήσουν οι μπράβοι από τα αποδυτήρια και όσα λάθος πράγματα βλέπουμε…».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook