Φάκελος μεταγραφές και αποχωρήσεις

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τι ισχύει με τον φορ και τα ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά και με τις αποχωρήσεις. Το Gentikoule έχει το ρεπορτάζ.

Σε λίγες ημέρες από σήμερα ξεκινάει και επίσημα η μεταγραφική περίοδος με τον ΟΦΗ να βρίσκεται σε αναζήτηση ενός επιθετικού, κάτι που σαφώς αποτελεί προτεραιότητα, αλλά και ενός κεντρικού χαφ που να έχει τα χαρακτηριστικά ενός box to box μέσου και ο οποίος θα μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο στην θέση “6”, όσο και στην θέση “8”. Αυτές αποτελούν, προς το παρόν, τις βασικές μεταγραφικές αναζητήσεις του ΟΦΗ και δεν φαίνεται, προς το παρόν, να αναζητάει παίκτη σε άλλη θέση.

Η πραγματικότητα είναι πως με βάση και το υπάρχον ρόστερ, η έλλειψη ενός επιθετικού πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα και άμεση μάλιστα ενώ ακολουθεί ένας δύσκολος και απαιτητικός Ιανουάριος με συνεχόμενα παιχνίδια σε κάθε μια από τις εβδομάδες που ακολουθούν σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Με το ρόστερ του ΟΦΗ να είναι αποψιλωμένο λόγω των τραυματισμών, ήδη δεν υπολογίζονται οι γνωστοί απόντες Ναμπί, Βαζ, Σακόρ, σε αυτούς έρχονται να προστεθούν και τα προβλήματα που δεν έχουν φύγει όπως είναι αυτά των Ντε Γκουζμάν, Γιαννούλη, Γιάννου. Το πρόβλημα στην επίθεση μεγαλώνει καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γιάννου δεν θα χάσει μόνο το παιχνίδι του Αγρινίου αλλά και τα περισσότερα του πρώτου μήνα της νέας χρονιάς, κάτι που σημαίνει πως, για τις θέσεις στην επίθεση του ΟΦΗ, απέμειναν οι Σαρδινέρο, Γκαργκαλατζίδης, Νοικοκυράκης.

Με λίγα λόγια η επίθεση μένει “ορφανή” καθώς, μέχρι τώρα, ο μοναδικός που έχει ανταποκριθεί είναι ο Σαρδινέρο, Γκαργκαλατζίδης και Νοικοκυράκης μετρούν ολιγόλεπτες συμμετοχές ενώ ο δεύτερος δεν έχει καταφέρει να μπει ποτέ στις απαιτήσεις του ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ έχει βγει στην αγορά για επιθετικό, αυτό επιβεβαιώνεται και στην μανατζερική πιάτσα αλλά το θέμα είναι τι παίκτης θα βρεθεί και με τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται η ομάδα. Σαφώς και πρόκειται για μια δύσκολη μεταγραφική σεζόν όμως αυτό το γεγονός δεν πρέπει να αποτελέσει κανένα άλλοθι ώστε η ομάδα να μείνει χωρίς αξιόπιστη λύση επιθετικά και ενώ ήδη υπάρχουν τα προβλήματα με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε αυτήν την θέση.

Παρ’ όλα αυτά είναι δεδομένο πως ο ΟΦΗ ψάχνει επιθετικό και στον σύλλογο επεξεργάζονται υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους με τις πληροφορίες του Gentikoule να αναφέρουν πως τα ονόματα που έχουν βγει προς τα έξω, δεν φαίνεται πως απασχολούν τους επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που εξετάζουν στον ΟΦΗ, δεν έχουν διαρρεύσει ωστόσο εξελίξεις έπονται με την έλευση του νέου χρόνου, κάτι που πρακτικά ακούγεται και φυσιολογικό. Στον ΟΦΗ έχουν εστιάσει σε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο εξωτερικό μιας και από Ελλάδα είναι περιορισμένες έως μηδαμινές οι επιλογές.

Ένα κομμάτι σημαντικό είναι και οι αποχωρήσεις. Παίκτες που δεν φαίνεται να βρίσκονται στα βασικά πλάνα, είτε γιατί δεν έχουν δείξει τα απαιτούμενα, είτε γιατί δεν υπάρχει χώρος στην ενδεκάδα με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Φερέιρα. Βέβαια, για τον Βραζιλιάνο έχουμε γράψει και στο παρελθόν πως πρόθεση του ΟΦΗ αλλά και του μάνατζερ του είναι να βρεθεί ομάδα ώστε να παραχωρηθεί δανεικός όχι μόνο μέχρι το καλοκαίρι αλλά μέχρι εκείνο του 2022. Σκοπός του ΟΦΗ είναι να παραμείνει σε ένα σταθερό περιβάλλον για τον επόμενο 1,5 χρόνο, να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και παράλληλα να επιστρέψει πιο δυνατός αλλά κυρίως πιο ώριμος. Από εκεί και πέρα, δεν θα έλεγε κανείς “όχι” σε περίπτωση που φτάσει πρόταση για τον Βαγιέμπαχ Σακόρ με το Νορβηγό να μην έχει αποδώσει τα αναμενόμενα ωστόσο με το όνομα του να βρίσκεται στο ιατρικό δελτίο οι πιθανότητες αποχώρησης του μειώνονται.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook