Ο ψυχωμένος και παθιασμένος ΟΦΗ νίκησε τους “δαίμονες” του και την Λαμία

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ψυχωμένος ΟΦΗ κέρδισε το άγχος και τις απουσίες παίρνοντας μια πανάξια και σημαντική νίκη επί της Λαμίας με 2-0.

Ο Περικλής Παπαπαναγής, ελλείψει του Γιώργου Σίμου, παρέταξε τον ΟΦΗ με δύο αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς του Αγρινίου: Βάτερμαν αντί Σωτηρίου και Μπαλογιάννης αντί Νέιρα. Οι παίκτες του ΟΦΗ πήραν τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα, πίεζαν ψηλά την Λαμία που δεν μπόρεσε να μπει στις απαιτήσεις του σε καμία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Ο ΟΦΗ είχε την κατοχή της μπάλας σε όλο το πρώτο ημίχρονο, την ίδια ώρα που η Λαμία προσπάθησε να απειλήσει μόνο από στημένες φάσεις με τον Βάτερμαν να μην απειλείται και να περνάει ένα ήσυχο 45λεπτο. Παρά την κατοχή της μπάλας, ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις παρότι είχε την μπάλα στα πόδια του σε όλο το πρώτο ημίχρονο και η λύση ήρθε από ένα μακρινό σουτ του Μπαλογιάννη με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Αντέτζο και τον Ζαχαριάδη να δίνει αμέσως το πέναλτι. Ο Στάικος ανέλαβε την εκτέλεση δίνοντας προβάδισμα στον ΟΦΗ που στην συνέχεια ανέβασε ακόμα περισσότερο στροφές ψάχνοντας το δεύτερο γκολ με την κεφαλιά του Βούρου να πηγαίνει στο δοκάρι ενώ στην συνέχεια Στάρτζεον, Μπαλογιάννης δεν ήταν εύστοχοι σε φάσεις τετ α τετ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία ισορρόπησε το παιχνίδι και ο ΟΦΗ να προσπαθεί να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα με τον Ντέλετιτς να αστοχεί πλασάροντας ψηλά άουτ ενώ οι παίκτες του Παπαπαναγή έδειχναν αγχωμένοι με αποτέλεσμα να μην κρατούν την μπάλα όσο στο πρώτο ημίχρονο.

Η Λαμία πήρε μέτρα στο γήπεδο στο δεκάλεπτο 70′ – 80′ δίχως να απειλήσει ωστόσο την εστία του Βάτερμαν. Οι αλλαγές του Παπαπαναγή έφεραν ισορροπία στο παιχνίδι με τον Βαφέα να περνάει σε θέση αμυντικού χαφ και τον Γρίβα σε αυτήν του φορ ισορροπώντας το παιχνίδι. Η νίκη για τον ΟΦΗ κλείδωσε στο 84′ με τον Βαφέα να κάνει το 2-0 με ένα καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή του Εμπασί.

Μπείτε στο LIVE CENTER του Gentikoule

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook