Τα δύο άλυτα προβλήματα του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η βελτίωση της εικόνας του ΟΦΗ μέσα στο 2021 είναι γεγονός, οι τέσσερις βαθμοί βελτιώνουν την ψυχολογία όμως η ομάδα καλείται να προχωρήσει με δύο προβλήματα που θα παραμείνουν άλυτα.

Οι τέσσερις βαθμοί στα δύο τελευταία παιχνίδια με Λαμία, Ατρόμητο ήταν αρκετοί να βελτιώσουν την ψυχολογία στις τάξεις του ΟΦΗ και βέβαια σε συνδυασμό με την εικόνα που έδειξε η ομάδα, βγαίνει μια μεγαλύτερη ασφάλεια για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Θετικό σημάδι, πέραν του βαθμολογικού κέρδους, είναι και η βελτίωση της εικόνας της αμυντικής γραμμής του ΟΦΗ αφού δεν δέχτηκε γκολ για δύο συνεχόμενα παιχνίδια. Η επιστροφή του Βούρου, η ενεργοποίηση του Βαφέα και το 5-4-1 βελτίωσαν την ανασταλτική λειτουργία του ΟΦΗ ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως λύθηκαν ως δια μαγείας όλα τα θέματα του ΟΦΗ.

Ακόμα και στο Αγρίνιο που ο ΟΦΗ ηττήθηκε, η εικόνα του στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού ήταν σχετικά καλή, αλλά τα δύο βασικά ζητήματα που είναι και δυσεπίλυτα δεν προβλέπεται να λυθούν σύντομα. Το ένα είναι η επιθετική δυστοκία, για μια ομάδα που παράγει ευκαιρίες αλλά δεν μπορεί να τις μετουσιώσει σε γκολ. Το ίδιο συνέβη στο Αγρίνιο αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό παρουσιάστηκε στο Περιστέρι όπου για ακόμα μια φορά οι παίκτες του Γιώργου Σίμου ήταν παραγωγικοί αλλά το γκολ δεν ήρθε. Και βέβαια κανένας δεν μπορεί να καταλογίσει ευθύνες στον Φροίξο Γρίβα που ήταν η αποκάλυψη του ΟΦΗ κόντρα στον Ατρόμητο με την παρουσία του, αλλά ούτε και στον Σαρδινέρο που αγωνίζεται ως επιθετικός κατά συνθήκη και όμως παρ’ όλα αυτά είναι πρώτος σκόρερ με της ομάδας με 4 γκολ.

Το δεύτερο πρόβλημα που καλείται να διαχειριστεί ο Γιώργος Σίμος είναι ο αντί – Νέιρα. Η επιρροή του Αργεντινού στο παιχνίδι του ΟΦΗ είναι γνωστή, κόντρα στην Λαμία που δεν αγωνίστηκε – ο Μπαλογιάννης δεν μπόρεσε να μπει στα παπούτσια του και αυτό, ευτυχώς, δεν στοίχησε ενώ κόντρα στον Ατρόμητο έμεινε από δυνάμεις και δεν υπήρχε παίκτης για να του προσφέρει ανάσες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δύο παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ του ΟΦΗ (Ναμπί, Ντε Γκουζμάν) και έχουν τόσο την αξία, όσο και την προσωπικότητα για να βοηθήσουν δημιουργικά είναι στα πιτς εδώ και αρκετό καιρό και δεν προβλέπεται για τον έναν να επιστρέψει σύντομα (Ναμπί) ενώ για τον άλλον (Ντε Γκουζμάν) συμπληρώνει έναν μήνα εκτός δράσης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook