Λουκ Καστάνιος: Η επανεκκίνηση του στον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο 29χρονος Ολλανδός επιθετικός έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΟΦΗ και δύο χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία στην Ευρώπη αναζητάει το δικό του restart.

To όνομα του Λουκ Καστάνιος δεν είναι βέβαια άγνωστο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μπορεί οι φίλαθλοι του ΟΦΗ να το έμαθαν σήμερα, αλλά ο Ολλανδός έχει καταγράψει την δική του παρουσία σε μερικά από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως στην Ιταλία, την Γερμανία και την Πορτογαλία. Ένας παίκτης με βαρύ βιογραφικό που μέχρι και πριν από δύο χρόνια είχε συμβόλαιο ύψους 1,8 εκ. ευρώ τον χρόνο – μάλιστα υπάρχουν και σχετικά δημοσιεύματα για ενδιαφέρον ελληνικών ομάδων προς το πρόσωπο του ωστόσο το κασέ του ήταν απαγορευτικό για να έρθει στην χώρα μας.

Ο Κατάνιος πήρε μεταγραφή από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας  για την Κορεάτικη Gyenongnam που αγωνιζόταν στο Τσάμπιονς Λιγκ της Ασίας. Μάλιστα το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ είχε σκοράρει κόντρα στην Τζοχόρ Νταρούλ Τακζίμ της Μαλαισίας για το ασιάτικο Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο παρότι αποτέλεσε μια ακριβή μεταγραφή για την ομάδα της Κορέας, τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε τόσο ο Καστάνιο, όσο και η Gyenongnam που από το Τσάμπιονς Λιγκ της Ασίας βρέθηκε στην β’ κατηγορία του πρωταθλήματος της χώρας, οπότε και ο Ολλανδός φορ αποχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Σαφώς και το βιογραφικό που συνοδεύει τον Ολλανδό μιλάει από μόνο του έχοντας αγωνιστεί σε τεράστια club της Ευρώπης. Είναι μια βόμβα για τον ΟΦΗ, όταν έρχεται στην Ελλάδα (και δη στον σύλλογο) ένας παίκτης τέτοιου βεληνεκούς. Το σημαντικότερο όλων είναι πως ο Ολλανδός έρχεται στον ΟΦΗ σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία, η ομάδα τον δένει με συμβόλαιο ύψους 2,5 χρόνων – κάτι που σημαίνει πως δίνεται η προοπτική και στον ίδιο αλλά και στο club ώστε ο Καστάνιος να αποτελέσει την επιθετική κολώνα της ομάδας για τα επόμενα χρόνια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook