Ολοκληρώθηκαν οι επαφές Ξημέρη, Τουγλή με φορείς του Ηρακλείου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

 Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος επαφών που πραγματοποίησαν οι Βασίλης Ξημέρης και Κώστας Τουγλής καθώς συναντήθηκαν με όλους τους φορείς και εκπροσώπους των θεσμών του νομού Ηρακλείου. Το ερώτημα είναι όμως: Λύση μπορεί να δοθεί στο πρόβλημα του ΟΦΗ;

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ και το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ πήραν την υπόσχεση από όλους όσους συνάντησαν ότι θα βοηθήσουν τον σύλλογο με την αγορά μετοχών στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι αυτήν την στιγμή, ο ΟΦΗ χρειάζεται μια ισχυρή διοίκηση που θα τρέξει όχι μόνο το αγωνιστικό αλλά και το οικονομικό κομμάτι. Άλλωστε, με την είσοδο του 2012 ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την αδειοδότηση καθώς στις 31 Μαρτίου θα πρέπει να έχει κατατεθεί ένας πλήρης φάκελος ώστε ο ΟΦΗ να μην αντιμετωπίσει τα περσινά προβλήματα.

Επί της ουσίας, αυτό που προέκυψε είναι ένα… repeat όσων συνέβησαν το καλοκαίρι του 2009 όταν και οι παράγοντες του ΟΦΗ είχαν… βγει στους δρόμους ζητώντας βοήθεια με αποτέλεσμα δύο χρόνια αργότερα το οικονομικό πρόβλημα να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο αφού δεν βρέθηκαν οι άνθρωποι που θα βοηθήσουν οικονομικά τον σύλλογο.

Αρχικά, οι δύο παράγοντες του ΟΦΗ επισκέφτηκαν την Περιφέρεια Κρήτης όπου συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη καθώς και με τους κυρίους Κουκιαδάκη, Πιτσούλη, Ξυλούρη. Μετά την ενημέρωση που τους έγινε, τους ζητήθηκε να βοηθήσουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τους τελευταίους να υπόσχονται ότι θα βοηθήσουν. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με το πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλη Αλιφιεράκη με τους Ξημέρη, Τουγλή να ζητούν την βοήθεια του στην διάθεση των μετοχών.

Οι κύριοι Ξημέρης, Τουγλής, στη  συνέχεια, επισκέφθηκαν τους προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μανόλη Κουμαντάκη, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης κ. Γιώργο Αμπαρτζάκη, της ΟΕΒΕΝΗ  κ. Μανόλη Σφυρή, του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Πέτρο Ινιωτάκη.

Εκτός από τους τοπικούς φορείς ο Βασίλης Ξημέρης έχει ξεκινήσει επαφές και με επιχειρηματίες του Ηρακλείου. Λόγω της σημερινής προγραμματισμένης αργίας οι επαφές με τους επιχειρηματίες αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την Τετάρτη το πρωί.

“Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τις επαφές -που κάναμε μαζί με το κ. Τουγλή- με τους φορείς της πόλης. Ολοι θέλουν να βοηθήσουν τη νέα προσπάθεια και να μετέχουν στη πώληση των μετοχών. Λόγω της αργίας δεν κατέστη δυνατόν να προχωρήσουμε στο βαθμό που θα θέλαμε τις επαφές με επιχειρηματίες της πόλης. Όμως αυτό θα γίνει αύριο. Εχουμε στόχο να έλθουμε σε επαφή με 40 επιχειρηματίες στους οποίους θα κάνουμε τη πρόταση αφενός να μετέχουν στη πώληση μετοχών αφετέρου να μετέχουν στη συγκρότηση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, είτε οι ίδιοι είτε με εκπρόσωπο τους. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν οι επαφές έως αύριο, γιατί  την Τετάρτη θέλουμε να καταθέσουμε την πρόταση μας για τη σύσταση προσωρινής διοικούσας επιτροπής στο πρωτοδικείο Ηρακλείου”  δήλωσε ο Βασίλης Ξημέρης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook