Συγκινεί ο Κάρολ με την ζεστασιά των Κρητικών: “Στην Κρήτη πήρα πίσω ξανά την ζωή μου”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Ρόι Κάρολ με συνέντευξη του μιλάει με συγκινητικά λόγια για την ανθρωπιά που συνάντησε στην Κρήτη και τόνισε πως “ο ΟΦΗ ανήκει στην Σούπερ Λιγκ”.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα gazzeta.gr ο πρώην τερματοφύλακας του ΟΦΗ εξιστορεί το πως ήρθε στο Ηράκλειο το καλοκαίρι του 2011 αλλά κυρίως αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο τον αγκάλιασαν οι Κρητικοί.

Αναλυτικά τα κομμάτια της συνέντευξης που αφορούν τον ΟΦΗ

Ετσι ήρθε η Ελλάδα στη ζωή σου.

«Ελαβα ένα τηλεφώνημα από έναν Έλληνα ατζέντη για να έρθω στην Κρήτη και στον ΟΦΗ. Αυτό το τηλεφώνημα μού έσωσε την ποδοσφαιρική καριέρα και τη ζωή μου, επίσης. Πάντα μου άρεσε να κάνω αυτό το σπορ, η ζωή μου ωστόσο είχε εξαφανιστεί. Δεν ήξερα τί πραγματικά έπρεπε να κάνω όντας σε ένα αληθινά πολύ άσχημο μέρος. Ξύπνησα μια μέρα, με κοίταξα στον καθρέπτη και συνειδητοποίησα ότι είχα χάσει την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους πολύ στενούς μου φίλους. Για μια περίοδο δεν ενδιαφερόμουν για κανέναν. Εκεί αντιλήφθηκα ποιο θα ήταν το επόμενο βήμα… Πίεσα τον εαυτό μου να μείνει δυνατός. Επρεπε να είμαι σκληρός για να βγω απ’ όλο αυτό. Το να έρθω στην Ελλάδα, να συναντήσω νέους ανθρώπους και να κάνω νέους φίλους, με βοήθησε πολύ επίσης. Για πολλούς είναι πολύ δύσκολο  να το ξεπεράσουν όλο αυτό. Ήμουν τυχερός που είχα την ευκαιρία να λάβω βοήθεια, προσέγγισα την οικογένειά μου, τη γυναίκα μου, τα δύο μου παιδιά και άλλαξα τη ζωή μου. Την είχα πίσω ξανά».

Τί σου είπαν στην Κρήτη και σε βοήθησαν τόσο;

«Δεν είχε να κάνει με συμβουλές που μου έδιναν. Απλά ήταν τόσο φιλόξενοι στον ΟΦΗ. Οι άνθρωποι της ομάδας ήταν φανταστικοί. Οι άνθρωποι που εργαζόντουσαν στο σύλλογο, ο πρόεδρος, ο προπονητής, οι παίκτες… Συνάντησα πολλούς νέους ανθρώπους και ήμουν μακριά από το ποτό εκείνη την περίοδο. Το πρόβλημά μου ήταν το ποτό, οπότε κατάλαβαν και δεν με ρώτησαν ποτέ γι’ αυτό. Ηταν πραγματικά καλοί άνθρωποι και αυτό είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Το γεγονός ότι οι άνθρωποι στην Κρήτη και ο ΟΦΗ μού έδωσαν την ευκαιρία να παίξω ξανά ποδόσφαιρο, αφήνοντας πίσω αυτήν την ιστορία δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Όταν μετακόμισα στον Ολυμπιακό ήταν κάτι πολύ θετικό για μένα και την οικογένειά μου. Αγαπήσαμε κάθε λεπτό, περάσαμε τρία υπέροχα χρόνια στην Ελλάδα και γι ‘αυτό εγώ λέω “ποτέ δεν ξέρεις τί σε περιμένει στη γωνία”».

Ο ΟΦΗ παλεύει σήμερα για να μείνει στην κατηγορία. 

«Ο ΟΦΗ ανήκει στη Super League Interwetten και όλοι θα παλέψουν γι’ αυτό μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Αγαπώ τα πάντα στην Ελλάδα και ειδικά τον καιρό».

Σε περιμένουμε στην Ελλάδα, λοιπόν.

«Από τη μέρα που έφυγα, δεν έχω επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά όπως είπα σίγουρα θα επιστρέψω, μια μέρα και ίσως να φέρω και παιδιά από τη σχολή τερματοφυλάκων μου. Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι νεαροί τερματοφύλακες πρέπει να δουν τα επίσημα παιχνίδια του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ, γιατί αυτό θέλω είναι να καταλάβουν αυτά τα μικρά παιδιά, ότι υπάρχει ένας υπέροχος κόσμος. Το ποδόσφαιρο είναι εκεί έξω και πρέπει να βγουν να το απολαύσουν. Αν δεν έρθω με τη σχολή, όμως, θα επιστρέψω ως φίλος».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook