Η “πρώτη” της 28ης Ιουνίου και η αναχώρηση για την Ολλανδία

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σχεδόν 11 μέρες πριν την ανεπίσημη “πρώτη” της 28ης Ιουνίου, το ρόστερ του ΟΦΗ δεν θα έχει καμία σχέση με ότι θα δούμε την επόμενη σεζόν.

Στις 28 Ιουνίου οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ έχουν ενημερωθεί να βρίσκονται στο Ηράκλειο, οπότε και ολοκληρώνονται οι διακοπές τους. Με βάση τα σημερινά δεδομένα (17/6), η πρώτη συγκέντρωση για τη νέα χρονιά δεν αποκλείεται να έχει τα ίδια πρόσωπα με εκείνα της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Αυτά βέβαια αλλάζουν, άλλωστε σε ένα καλοκαίρι όπου η μεταγραφική σεζόν ξεκινάει τον Μάη, τα δεδομένα για τους ποδοσφαιριστές μπορεί να αλλάξουν μέσα σε λίγες ημέρες – πολλές φορές μέσα και σε λίγες ώρες.

Ουσιαστικά η ημερομηνία που κυκλώνουν όλοι δεν είναι η 28η Ιουνίου όταν και θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις και τα εργομετρικά αλλά η 11η Ιουλίου όπου και η αποστολή του ΟΦΗ θα αναχωρήσει για την Ολλανδία. Με βάση όσα έγιναν το καλοκαίρι του 2019 όταν και ο ΟΦΗ βρέθηκε στην Ολλανδία με σχεδόν γεμάτο το ρόστερ του – μετά την επιστροφή του στο Ηράκλειο έγιναν λίγες προσθήκες (Φιγκεϊρέντο, Κουτρουμπής, Γουάλι, Στάικος) – μπορούμε να περιμένουμε ανάλογα δεδομένα και το φετινό καλοκαίρι; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Το γεγονός ότι υπάρχουν εκκρεμότητες στο υπάρχον ρόστερ δεν σημαίνει ότι δεν προχωράει ο μεταγραφικός σχεδιασμός του ΟΦΗ. Οι ανάγκες είναι δεδομένες, στον ΟΦΗ γνωρίζουν σε ποιες θέσεις θα προχωρήσουν στην ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας και ως καταληκτική ημερομηνία μπορεί να θεωρηθεί η 11η Ιουλίου.

Το σίγουρο είναι πως το ρόστερ που υπάρχει αυτήν την στιγμή στο σάιτ της ΠΑΕ δεν θα έχει σχεδόν καμία σχέση με ότι θα δούμε την επόμενη σεζόν. Ο αριθμός των 30 ποδοσφαιριστών, σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις και τις μεταγραφές που θα γίνουν φέρνουν αλλαγές σε έναν μεγάλο βαθμό. Κατά συνέπεια το επόμενο 25ημερο – χρόνος που απομένει μέχρι να αναχωρήσει η αποστολή του ΟΦΗ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, είναι αρκετός για να σημειωθούν εξελίξεις.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook