Ο Μιχάλης Βαλκάνης στο Gentikoule για τον Μπρους Καμάου: “Μπράβο στον ΟΦΗ για τον σκάουτινγκ του, έτοιμος για την Ελλάδα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο άμεσος συνεργάτης του Τζον Φαν Σιπ στην Εθνική ομάδα Μιχάλης Βαλκάνης είχε ποδοσφαιριστή τον 26χρονο Αυστραλό από 15 χρονών και σκιαγραφεί το προφίλ του στο Gentikoule κάνοντας ειδική μνεία στο σκάουτινγκ του ΟΦΗ.

Όπως έγραψε το Gentikoule το μεσημέρι της Τρίτης, ο Μπρους Καμάου αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων και επειδή πάντα πίσω από κάθε ιστορία υπάρχει και ένας Έλληνας, ο Μιχάλης Βαλκάνης αποδεικνύεται ο καταλληλότερος όλων για να μιλήσει για το επικείμενο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ. Ο Έλληνας προπονητής και δεξί χέρι του Τζον Φαν Σιπ στον πάγκο της Εθνικής ομάδας γνωρίζει τον 26χρονο εξτρέμ από 15 χρονών όταν και ο Καμάου αγωνιζόταν στα τμήματα υποδομής της Adelaide United όπου ο παλαίμαχος άσος του Ηρακλή, της ΑΕΛ αλλά και του Αγίου Νικολάου εργαζόταν ως πρώτος βοηθός προπονητή στην ομάδα της Αυστραλίας.

Ο Μιχάλης Βαλκάνης συνεργάστηκε με τον Μπρους Καμάου τκαι στην Melbourne City απ’ όπου ο Καμάου πήρε μεταγραφή για την Western Sidney πριν από δύο χρόνια και πλέον ο διεθνής Αυστραλός ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα της καριέρας του αφήνοντας πίσω του την Αυστραλία για την Ευρώπη και τον ΟΦΗ.

Αρχικά ο κ. Βαλκάνης μιλώντας στο Gentikoule δεν έκρυψε την (ευχάριστη) έκπληξη του για το γεγονός ότι ο ΟΦΗ ανακάλυψε στην Αυστραλία τον Μπρους Καμάου: “Είναι μια ευχάριστη έκπληξη για εμένα που το σκάουτινγκ του ΟΦΗ δούλεψε πάρα πολύ καλά και ανακάλυψε τον Μπρους στην Αυστραλία. Βρήκαν έναν ποδοσφαιριστή που πιστεύω πως θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη για το ελληνικό πρωτάθλημα”. Ο Μιχάλης Βαλκάνης όπως τονίζει, γνωρίζει τον Καμάου από παιδική ηλικία υπογραμμίζοντας πως “τον γνωρίζω από 15 χρονών, τον ανακάλυψα εγώ όταν τον είδα στα τμήματα υποδομής της Αδελαΐδας και στην συνέχεια τον είχα παίκτη και στην πρώτη ομάδα όπου είχε προπονητή και τον Τζον Φαν Σιπ”.

 

Mάλιστα ο Μιχάλης Βαλκάνης απάντησε και στην ερώτηση “γιατί φεύγει από την Αυστραλία για την Ευρώπη στα 26 του και όχι σε πιο νεαρή ηλικία όπως κάνουν άλλοι ποδοσφαιριστές”: “Είναι σωστή ερώτηση αυτή όμως είναι ένας παράγοντας που μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του γιατί προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, είναι πλέον πιο ώριμος από ότι θα ήταν εάν έφευγε 20 – 21 χρονών. Πρόκειται για ένα πολύ προσγειωμένο παιδί, με καλό χαρακτήρα που δεν βιάζεται ποτέ να πάρει τις αποφάσεις του. Στην ηλικία που βρίσκεται μπορεί να προσφέρει περισσότερα στον ΟΦΗ και διαθέτει μια ποδοσφαιρική ωριμότητα που δεν την είχε τα προηγούμενα χρόνια”.

Για την φετινή σεζόν πρόσθεσε πως “προέρχεται από μια πολύ καλή σεζόν που σκόραρε 9 γκολ και του αρέσει πολύ να δίνει ασίστ, φέτος έβγαλε αρκετές και παράλληλα σκόραρε αρκετά για την θέση που αγωνίζεται. Του αρέσει να παίζει δεξιά αλλά και αριστερά με ανάποδο πόδι, είναι ένας παίκτης που μπορεί να αποτελέσει μια μεγάλη έκπληξη για την Ελλάδα. Σίγουρα θα ταιριάξει με τον ΟΦΗ που είναι μια ομάδα που της αρέσει να παίζει επιθετικά και να δημιουργεί πολλές φάσεις”.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του: “Είναι ένας πολύ ταχυδυναμικός ποδοσφαιριστής, εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός, έχει την ικανότητα να πασάρει αλλά και να τελειώνει μόνος του τις φάσεις που δημιουργούνται. Μπορεί να κάνει συνεχόμενα σπριντ κατά την διάρκεια του αγώνα και πραγματικά μπράβο στον ΟΦΗ που δούλεψε το σκάουτινγκ του και τον ανακάλυψε στην Αυστραλία. Πραγματικά για να τον έκαναν σκάουτινγκ οι άνθρωποι του ΟΦΗ, κάτι γνωρίζουν καλύτερα από εμάς. Ο Μπρους είναι ένας πολύ επιθετικογενής ποδοσφαιριστής. Είναι σε μια πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία που μπορεί να προσφέρει πολλά πράγματα”. Σχετικά με το αν επικοινώνησε μαζί του, ο Μιχάλης Βαλκάνης αποκάλυψε ότι “πριν δύο εβδομάδες μου είχε τηλεφωνήσει και με ρωτούσε για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ήθελε την γνώμη μου επειδή τον ξέρω από μικρό παιδί, γνώριζα ότι είχε προτάσεις αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα κάτι τόσο σύντομο, ενημερώθηκα και εγώ σήμερα για τον ΟΦΗ μέσω των social media και χάρηκα πάρα πολύ που παίρνει την ευκαιρία να έρθει στην Ελλάδα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook