Όσα ειπώθηκαν στην Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λιγκ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δύο θεωρίες εν σχέσει με την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αντιπαρατέθηκαν στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λιγκ με αφορμή τη ψήφιση της προκήρυξης της Σούπερ Λιγκ, η οποία για μια ακόμα φορά δεν εγκρίθηκε, αφού το αποτέλεσμα της ψηφοφορία ήταν 7-7.

Το SoccerPlus σας μεταφέρει στο κλίμα της συνέλευσης:

Από τη μία πλευρά βρίσκονται οι ΠΑΕ που έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο (ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ), που έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και είναι κατά της κεντρικής διαχείρισης.

Από την άλλη είναι οι ΠΑΕ που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και είναι υπέρ της κεντρικής διαχείρισης (ΠΑΟΚ, Βόλος, Απόλλων, Αστέρας, Λαμία, Ιωνικός, Παναιτωλικός) και όσο δεν υπογράφουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, δεν υπογράφουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος.

ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος, που έχουν τηλεοπτική είναι με το πρώτο γκρουπ στο θέμα την υπογραφής της προκήρυξης και με το δεύτερο στο θέμα της κεντρικής διαχείρισης.

Ο αντιπρόεδρος του ΟΣΦΠ, Κ. Καραπαπάς, κατηγόρησε τις έξι ομάδες, που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο (πλην ΠΑΟΚ) ότι με τη στάση τους προκαλούν ζημιά στο ποδόσφαιρο, ότι έχουν λίγους φιλάθλους, ότι παίρνουν χρήματα από το τη φορολόγηση των παικτών του στοιχήματος χωρίς κριτήρια και ότι αρνούνται την πρόταση που τους έχει γίνει για τηλεοπτικό συμβόλαιο επειδή θέλουν περισσότερα χρήματα.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος του Βόλου, Αχ. Μπέος είπε ότι εφόσον υπάρχουν ομάδες χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός, ότι ο συνεταιρισμός δεν προστατεύει τα συμφέροντα των μελών του αρνούμενος την κεντρική διαχείριση, ότι αν ο Βόλος λ.χ. δεν υπογράψει συμβόλαιο δεν θα μπορεί να μεταδοθεί ούτε ο αγώνας Ολυμπιακός – Βόλος, θέμα για το οποίο σκοπεύει να φτάσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Επίσης είπε ότι εσκεμμένα ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης άφησε την κεντρική διαχείριση εκτός νόμου παρότι προβλέπεται στην ολιστική μελέτη και ότι σκοπεύει να ενημερώσει τον πρωθυπουργό.Ο πρόεδρος του Αστέρα, Γ. Μποροβήλος ήταν πιο συναινετικός λέγοντας:

«Ήρθε η ώρα να καταλάβουμε ότι πρέπει να πάμε όλοι μαζί  για να λύσουμε τα προβλήματα χωρίς συγκρούσεις. Δεν έχουμε απαίτηση να πάρουμε τα χρήματα που παίρνουν ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός, αλλά το πρωτάθλημα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις για να πάψει να φθίνει».

Πηγή: soccerplus.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook