Η μεγάλη ευκαιρία του Επασί να γίνει βασικός και αναντικατάστατος στην Εθνική Καμερούν

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

H τιμωρία του Ονανά και ο μοναδικός Καμερουνέζος που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Πριν από λίγους μήνες ο Ντέιβις Επασί κλήθηκε στην Εθνική Καμερούν για πρώτη φορά στην καριέρα του και αποτελεί κοινό μυστικό πως ο ίδιος επιθυμούσε να πάει σε μια μεγαλύτερη ομάδα από την Λαμία προκειμένου και την προσοχή του ομοσπονδιακού τεχνικού να κερδίσει αλλά και να γίνει μόνιμος στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του. Με τον τερματοφύλακα του Άγιαξ Αντρέ Ονανά να είναι τιμωρημένος για έναν χρόνο λόγω υπόθεσης ντόμπινγκ, η θέση που αφήνει στην Εθνική Καμερούν καπαρώνεται από τον Επασί που ήδη κλήθηκε για τα παιχνίδια κόντρα στο Μαλάουι και την Ακτή Ελεφαντοστού. Υπό άλλες συνθήκες θα μιλούσαμε για βασικό τον τερματοφύλακα του Άγιαξ και δεύτερο εκείνον του ΟΦΗ όμως πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει μετά τον μονοετή αποκλεισμό του Ονανά.

Βλέποντας την τετράδα των γκολκίπερ της Εθνικής Καμερούν εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος πως ο Ντέιβις Επασί είναι ο μοναδικός παίκτης που προοριίζεται για βασικός με φόντο βέβαια την μεγάλη διοργάνωση του Κόπα Άφρικα που θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2022. Οι τρεις υπόλοιποι Καμερουνέζοι όχι μόνο δεν παίζουν σε κάποιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά αγωνίζονται σε χαμηλού επιπέδου χώρες όπως είναι το πρωτάθλημα της πατρίδας τους ή εκείνο της Νιγηρίας.

Στην αποστολή της Εθνικής Καμερούν κλήθηκαν, πέραν του Επασί, τρεις ακόμα τερματοφύλακες που το βιογραφικό τους δεν το χαρακτηρίζεις και… σπουδαίο. Ο Σιμόν Ομοσόλα αγωνίζεται στην ομάδα Koνγκό Κινσάσα. Ο 29χρονος Ζαν Εφαλά παίζει στη Νικηγίρα για την Αkwa United και ο τέταρτος της παρέας Νλεντ Ναρσίσε στην πατρίδα του με την Cotonsport de Garoua.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook