Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες στα γήπεδα

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Το σχέδιο θωράκισης της χώρας το οποίο θα αποτελέσει και τον οδικό χάρτη του χειμώνα ώστε να ανασχεθεί το τέταρτο, πανδημικό κύμα παρουσίασε o Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο Υπουργός Υγείας ξεκίνησε τις ανακοινώσεις του λέγοντας πως τα δεδομένα δείχνουν πως μιλάμε για μία πανδημία ανεμβολίαστων.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από 13 Σεπτεμβρίου-31 Μαρτίου 2022.

Μεταξύ άλλων στους κλειστούς χώρους εστίασης θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες έως 6 μήνες από την διάγνωση.

Αυστηρά θα είναι τα μέτρα και για την είσοδο στα κλειστά γυμναστήρια.

Όπως ανακοινώθηκε, στα κλειστά γυμναστήρια θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους, στους νοσήσαντες (έως και έξι μήνες από τη διάγνωση), ενώ οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν.

Επίσης θα γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με τη σχετική εφαρμογή (covid free app).

Επίσης, τα γυμναστήρια θα μπορούν βάσει νόμου να ζητούν υποχρεωτικότητα εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης από όλα τα μέλη τους.

Το ίδιο θα ισχύει και για τα γήπεδα.

Στους κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα μπορούν να μπουν οι εμβολιασμένοι, αλλά και οι ανεμβολιασμένοι με rapid test εντός 48 ωρών. Σε περίπτωση όμως που οι χώροι αυτοί επιλέξουν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν 100% χωρητικότητα.

Σε όλους τους εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνάθροιση θα πρέπει να υπάρχει επισήμανση για χρήση μάσκας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook