Αφιέρωμα της AS στον Όσκαρ Γουάλι: “Ο σωτήρας της Lugo”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πρώην τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε πέναλτι στο 97ο λεπτό του παιχνιδιού με την Φουανλεμπράδα υποχρεώνοντας την AS να τον αποθεώσει σε αφιέρωμα της.

Ο 27χρονος τερματοφύλακας έφυγε το περσινό καλοκαίρι, με μεταγραφή, από τον ΟΦΗ για την Ισπανική Καστεγιόν όπου άφησε το σημάδι του στον σύλλογο με αποτέλεσμα πριν από λίγους μήνες να πωληθεί στην Λούγκο. Ήδη για τους Ισπανούς θεωρείται “σπεσιαλίστας” στα πέναλτι καθώς πέρυσι απέκρουσε τρία κάτω από την εστία της Καστεγιόν ενώ πριν από λίγες ημέρες σταμάτησε τον Καντέ της Φουανλεμπράδα.

Η έγκυρη (και μια από τις μεγαλύτερες της Ισπανίας) AS προχώρησε σε αφιέρωμα προς τον Όσκαρ Γουάλι αποθεώνοντας τον για τις ικανότητες του ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός πως διαθέτει τρεις “υπηκοότητες”: Ισπανική, Αγγλική και Μεξικάνικη.

Στο αφιέρωμα της AS γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ο πατέρας του είναι Άγγλος, η μητέρα του είναι Μεξικανή ενώ έχει αγωνιστεί παράλληλα και στην U21 της Ισπανίας.

“Έχει αγωνιστεί από την Δανία με την Άαρχους μέχρι την Ελλάδα με την φανέλα του ΟΦΗ και αυτό δείχνει φανερή την πρόθεση του να βελτιωθεί. Ποιος ξέρει πόσο θα βελτιωθεί στην Λούγκο όμως αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι πως πρόκειται για έναν τερματοφύλακα που διακρίνεται για τις ικανότητες του. Το ύψος του 1,89 τον μετατρέπει σε πύργο μπροστά από την εστία ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι διαθέτει εξαιρετικές μεταβιβάσεις με τα πόδια. Εκεί όμως που έχει αναδειχθεί σε ειδικό είναι τα πέναλτι” αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα και συνεχίζει: “Την προηγούμενη σεζόν στην Καστεγιόν απέκρουσε τρία πέναλτι, όντας ο δεύτερος τερματοφύλακας μετά τον Καντέρο που τώρα αντικαθιστά στην Λούγκο) και αυτό το έδειξε και στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής όταν σταμάτησε τον Καντέ την ώρα που οι παίκτες της Φουανλεμπράδα είχαν ξεκινήσει να πανηγυρίζουν. Η Λούγκο είχε πάντα τερματοφύλακες που άφησαν το στίγμα τους κάτω από την εστία, μια ευαίσθητη θέση που τώρα ο Γουάλι δείχνει πως θα συνεχίσει αυτήνμ την παράδοση. Το Σάββατο σταμάτησε το πέναλτι του Καντέ και προς το παρόν δείχνει πως είναι ο σωτήρας της Λούγκο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook