Ο Λάμπρου, ο Καμάου και οι τρεις play maker στο κέντρο του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ θα πάει στην Θεσσαλονίκη κόντρα σε μια ομάδα που έχει αγωνιστικό ρυθμό όμως πίσω είναι φανερά τρωτή και ιδιαίτερα στο τρανζίσιον παιχνίδι.

Τα πράγματα όσον αφορά την πρεμιέρα με τον Άρη είναι ξεκάθαρη. Ο ΟΦΗ θα πάει να αντιμετωπίσει μια ομάδα που λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ξεκίνησε νωρίς την χρονιά, όταν οι περισσότερες ήταν ακόμα στην προετοιμασία, με χημεία και ομοιογένεια αλλά και βάθος στις επιλογές που έχει στην μεσοεπθετική γραμμή της. Είναι δεδομένο όμως πως (από τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής της) ότι αμυντικά αντιμετώπισε προβλήματα σε όλα τα παιχνίδια που έδωσε. Το γεγονός ότι μέχρι τέλους έψαχνε κεντρικό αμυντικό – τελικά πήρε τον Τσέχο Μπράμπετς – αλλά και τα μεγάλα κενά που παρουσίασε σε φάση άμυνας είναι αρκετά για να φανούν λύσεις αντίδρασης από τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Νιόπλια.

Ξεκάθαρα ο ΟΦΗ θα επιχειρήσει να χτυπήσει στην κόντρα και στο τρανζίσιον παιχνίδι – εκεί όπου ο Άρης φάνηκε πως έχει ακόμα θέματα να λύσει. Η παρουσία τριών πολύ καλών χειριστών της μπάλας στην μεσαία γραμμή όπως οι Νέιρα, Γαγιέγος και Ντε Γκούζμαν είναι αρκετή για να απορροφήσει την πίεση που, δεδομένα, θα ασκήσει ο Άρης. Άλλωστε με όλα όσα συμβαίνουν την τελευταία εβδομάδα, από την απόφαση αφαίρεσης των έξι βαθμών μέχρι και την ιστορία με τον Ρόουζ, το κλίμα θα είναι ιδιαίτερα θερμό στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Κάτι που ισοδυναμεί και με αυξανόμενη επιθετικότητα από την πλευρά των παικτών του Άκη Μάντζιου.

Πέραν των τριών κεντρικών χαφ του ΟΦΗ που ομολογουμένως θα έχουν αρκετή δουλειά το απόγευμα της Δευτέρας, σημαντικό ρόλο θα παίξει η ταχύτητα των Λάζαρου Λάμπρου και Μπρους Καμάου. Ο Αυστραλός έδειξε κόντρα στον Εργοτέλη πως η μετάθεση της σέντρας τον ευνόησε αφού παρουσίασε πολύ καλύτερη εικόνα από ότι στην Ολλανδία, ο ίδιος έδειξε και αρκετά προσαρμοσμένος στον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ. Κοντολογίς η εικόνα του Αυστραλού εξτρέμ δεν είχε καμία σχέση με ότι είχαμε παρακολουθήσει στην Ολλανδία.

Το ίδιο σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο Λάζαρος Λάμπρου. Η ικανότητα του στο ένας εναντίον ενός, η ταχύτητα που διαθέτει και το γεγονός ότι μπορεί να διασπάσει άμυνες μετά από προσωπικές ενέργειες είναι στοιχεία που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στα πλάνα του Νίκου Νιόπλια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook